Konya'da ev atıklarını bağışlayana Akşehir Belediyesi'nden sürpriz hediyeler!

Konya'da ev atıklarını bağışlayana Akşehir Belediyesi'nden sürpriz hediyeler!
Konya'da hayata geçirilen "Atma Tıkla" projesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Türkiye'de Sıfır Atık En İyi Uygulamalar" listesine alındığı bildirildi.

Konya'nın Akşehir Belediyesi Başkanı Salih Akkaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın "Sıfır Atık Projesi" uygulaması çerçevesinde "Tıkla At Projesi"ni hayata geçirdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"'Atma Tıkla Projesi', Bakanlığımızın en iyi projeler listesinde yer alan proje bir Türk projesidir. Geri dönüştürülebilir atıkları toplayan ilk mobil uygulamadır. Projemiz sayesinde sadece atık toplamakla kalmıyor, aynı zamanda geri dönüştürüyoruz. Bu projeyle çevre konusunda sürdürülebilirlik ve aynı zamanda daha temiz Akşehir inşa edebişmek adına önemli bir dönüm noktasına ulaştık. Tıkla At projemiz, çevre dostudur. akanlığımızın duyarlılık, katılım ve başarı kriterlerine göre değerlendirilip en iyi projeler listesine alınmasından mutluluk duyuyoruz"

“50 ton atık ekonomiye yeniden kazandırıldı”

Konya Atma Tıkla projesi

Eylül 2021'de tanıtılan Atma Tıkla Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirten Başkan Akkaya, şöyle devam etti:

 "Projeye katılan vatandaşlarımız evlerindeki atıkları sınıflandırarak puan toplayıp belediyemize taşınacak ve bu fırsattan yararlanmaya hak kazandılar. bu puanların karşılığında çeşitli hediyeler kazanıyorlar. Proje çerçevesinde bugüne kadar 50 ton atık toplayarak ülkenin ekonomik kalkınmasına ve çevrenin korunmasına katkı sağlamış bulunyoruz. Halkımızın gösterdiği ilgi ve hassasiyet "Proje, atığın ekonomiye kazandırılmasında önemli rol oynamıştır. rojemize gösterilen ilginin artarak devam edeceğine inanıyorum. Biz de bırakmak için bütün gücümüzle çalışacağız. Çocuklarımız için daha temiz ve yaşanabilir bir dünya yaratmak adına bu projeye katılan Akşehirli hemşerilerime teşekkür ediyorum”

“Proje katılımcılarına puan toplayarak farklı hediyeler verilecek.”

Proje kapsamında; Bitkisel yağ atıkları, karton, kağıt, cam, plastik, pil, ilaç, metal, ahşap, tekstil ve araba lastiği gibi geri dönüştürülebilir atıkları ayrı toplayan vatandaşlar “Atma Tıkla” uygulamasını veya “atmatikla.com.tr” adresini kullanabiliyor.

“Atıklarım var” talebi oluşturarak bu atıkları Akşehir Belediye ekiplerine evlerine teslim ediliyor.

Toplanan atıklar Geri Dönüşüm Merkezi'nde işleniyor ve puanlar halinde kullanıcı hesabına yükleniyor. Bu noktalar; Scooter, tablet, ütü, tost makinesi, saç kurutma makinesi, futbol topu, basketbol topu şeklinde hediyelik eşyalara dönüştürülerek katılımcılara dağıtılıyor. Konut sakinleri, topladıkları puanlar sayesinde şehrin sosyal tesislerinden indirimli faydalanma gibi birçok promosyondan da faydalanıyor.