Konya'da tablet tamir eden teknik servis çalışanı ölümden döndü!

Konya'da tablet tamir eden teknik servis çalışanı ölümden döndü!
Konya'ya bağlı Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren teknik servis dükkanında korkunç bir olay yaşandı. Tablet tamir eden servis çalışanı, tabletin elinde patlamasıyla ölümden dündü.

Konya'nın Akşehir ilçesinde teknik serviste çalışan Aytekin Kaplan, bir müşterisinin tamir etmesi için kendisine bıraktığı tableti tamir etmeye çalışırken tablet aniden patlayarak alev aldı. Patlama sırasında ne yapacağını bilemeyen Kaplan, tabletin alev alıp tezgahı yakma riskini ortadan kaldırmak için ayağını kullanarak tableti mağazadan dışarı itti. Teknik servis görevlisi Aytekin Kaplan, olayın ardından yaptığı açıklamada, teknolojik cihazları kullanan kişilerin çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

"Ekranı değiştirirken pil alev aldı"

Konya'da tablet tamir eden teknik servis çalışanı ölümden döndü!

Aytekin Kaplan, bu patlamaları orijinal bataryanın kullanılmamasına bağlayarak, şöyle konuştu:

"3 gün önce müşterim tabletini tamire getirdi. Kırık olan ekranı panelini devreye alıp ekranı söktük. Büyük bir pile sahip 10,1 inçlik bir tablettir. Ekranı değiştirirken pil alev aldı. O sırada ateş bana çarpmasın diye onu öne fırlattım. Daha sonra tableti içeri alıp ekranı ve patlayan pilini değiştirerek müşterimize çalışır durumda teslim ettim. Yüksek amperajlı şarj cihazı kullanmak akünün şişmesine neden olur. Bu bize de oldu. Burada böyle sorun yaşadık. Bu durumdan ucuz bir şekilde çıktığımızı söyleyebiliriz”

“ORJİNAL ŞARJ CİHAZI KULLANMALILAR”

Evde tablet ya da cep telefonu kullanan kişilerin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Aytekin Kaplan, “Mutlaka orijinal şarj aletini kullanmalılar. Tabletinizi veya telefonunuzu çok uzun süre şarj etmeyin. Markalı ürünler kullansınlar. Bu şekilde kullanırlarsa hiçbir sorun yaşamayacaklar" diye konuştu.