Zamlı Maaş Müjdesi Geldi!

Zamlı Maaş Müjdesi Geldi!
14 mayıs seçimlerinin ikinci turu öncesinde maaşlara büyük zam müjdesi geldi.

Önceki haftalarda kamu işçilerinin maaşlarına getirilen iyileştirmeden sonra gözler şimdi de asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına gelecek zam haberlerine çevrildi. Beklenen zam haberleri karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni zam tablosunu vatandaşlara sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekli maaşları ile ilgili sırasıyla müjdeler vermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük kamu işçisinin maaşının 15.000 TL seviyesine yükseldiğinin açıklamasını yaptı. Bu yeni miktar ile yeni sözleşmelere atılan imzaların hemen sonrasında memur maaşları ile ilgili bir açıklama da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisinin maaşından daha az olmayacağını belirterek en düşük memur maaşının 22.000 TL seviyesine ulaşacağını belirtti.

Bakan Bilgin’den Emekliye Müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memur maaşları ile ilgili verdiği sevindirici haberlerin sonrasında diğer bir müjde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den emeklilere geldi. Sunduğu açıklamalarda yeni bir maaş düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayı zamlarına “refah payının”da ekleneceğini ifade etti.  Ayrıca emekli maaşları için ülkemizde ilk defa yapılacak olan “kademeli emeklilik” ile ilgili uygulama da Temmuz’da yapılacak.

Alım Gücü Artıyor

Temmuz ayında gerçekleşecek olan  ara zam ile beraber milyonlarca vatandaşın giderek azalan alım seviyesinin artırılması amaçlanıyor. Bununla beraber vatandaşların maddi yetersizliklerinin de azalması ya da tamamen bitmesi hedefleniyor.

Seçimden Sonra Kesinleşecek

Asgari ücretin de şu anki en düşük memur maaşı seviyesine kadar  çıkarılacağı yönünde çok güçlü iddialar gündemde bulunuyor. Söz konusu mesele ile ilgili detaylar 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan 2. Tur Cumhurbaşkanlığı  seçimlerinin kesinlik kazanmasının akabinde kurulacak olan yeni Meclis ile netlik kazanacak.

Enflasyon Oranları

3 Mayıs t2023’te belirtilen Nisan ayı enflasyon oranları açıklandı. 3 Temmuz'da açıklanacak olan 6 aylık döküm verileriyle birlikte yılın ilk yarısı için başrolü netleşecektir. Bu açıklanan oran Temmuz ayında belirlenecek olan  zammın miktarını belirleyen en büyük etken olacak.