Öksürüğü dakikalar içinde kesen mucize bitkiler!

Öksürüğü dakikalar içinde kesen mucize bitkiler!
Günler kısaldıkça ve sıcaklıklar düşmeye başladıkça soğuk algınlığı, grip vb. hastalıklar sıklıkla görülmeye başladı. Peşine gelen öksürük krizleri de cabası. İşte öksürüğünüzü kesecek boğazlarınızı yumuşatacak çaylar.

Soğuk hava ve hastalıklarla başa çıkmak için öksürüğü hafifletmeye yardımcı bitki çayları bulunmaktadır. Bunlardan biri meyan kökü çayıdır. Meyan kökü, Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir bitkidir ve içinde birçok faydalı bileşen bulunur. Bu bileşenler öksürüğü azaltmaya ve nedenini tedavi etmeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda solunum sistemi kaslarının spazmlarını rahatlatarak öksürüğü hafifletebilir.  Meyan kökü aynı zamanda müsilaj içerir, bu da kuru öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir. Meyan kökü çayı, öksürüğünüzü hafifletmek ve boğazınızı yumuşatmak için etkili bir doğal çözüm olabilir. İşte detaylar...

Soğuk hava ve hastalıklarla başa çıkmak için öksürüğü

ÖKSÜRÜĞÜ HAFİFLETMEK VE HASTALIKLARLA BAŞA ÇIKMAK İÇİN BİTKİ ÇAYLARI

Yeşil çay, meyan kökü gibi bitkisel bileşiklerle dolu ve öksürüğe karşı savaşabilir. Araştırmalar yeşil çayın öksürüğü azaltabileceğini gösteriyor. Papatya çayı, uyku ve rahatlama için bilinir, ancak öksürüğü de hafifletebilir çünkü iltihapla mücadele edebilir. Hatmi kökü çayı ise öksürüğe karşı mükemmel bir seçenektir, özellikle kuru ve tahriş olmuş öksürükler için önerilir. Zencefil çayı, balgam söktürücü görevi görür ve balgamlı öksürükleri azaltmaya yardımcı olabilir. Ballı herhangi bir çay, öksürüğü hafifletmede etkili olabilir, çocuklarda yapılan bir araştırma, balın öksürüğü azaltabileceğini gösteriyor. Ayrıca, bal antiviral ve antimikrobiyal bileşiklerle dolu, bu da öksürüğü iyileştirmede yardımcı olabilir.