Piercing yaptıranlar dikkat: Bu 3 bulaşıcı hastalık ensenizde

Piercing yaptıranlar dikkat: Bu 3 bulaşıcı hastalık ensenizde
Piercing yaptıranlara kötü haber geldi. Bulaşıcı hastalıklara yol açtığı duyurulurken hijyensiz ve yeterli eğitimleri almayan kişiler kötü sonuçlar alıyor.

Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, piercing uygulamalarının sosyal medyanın etkileri popüler kişilerin taklitleriyle 12 - 25 yaş arasında popüler olurken ruhsatsız yerlerde kötü sonuçlarla karşılaşabiliyorsunuz. Can, güzellik salonları, aksesuarcılar, dövme merkezleri dışında gençler arasında yayılarak gidenlerin sayısı çoğalıyor. Sosyal medya üzerinde nasıl yapılacağına dair videolar paylaşılırken 18 yaş altı olanlar arasında ise bilinçsiz olarak yayılıyor.

Hijyen kurallarına uyulmamasıyla beraber Can, yeterli eğitim almayan kişilerin yeterli eğitim sahip olmadıklarının altını çizerek HPV, AIDS, hepatit B, hepatit C ve verem gibi kan yoluyla bulaşan ölümcül hastalıklara davet çıkardığı bilgisi verildi. günümüzde uygulanan piercing sağlık kontrolleri, kullanılan malzemelerin ve ortamın yeterli temiz olmamasından ötürü meydana gelen sağlık sorunları listelendi.

piercing

Yeterli hijyenik koşullarına uyulmamasıyla lokal bakteriyel deri ya da kıkırdak enfeksiyonları olurken 1-3 gün arasında işlem yerinde kızarıklık,i şişme ve iltihaplar olabiliyor. Bu durumda doktora başvuruda bulunarak tedavi edilmesi öneriliyor.

İşlem yapılan bölgede cisim granulomu denilen sert kabarmalar oluşurken tedavi için antibiyotik ilaçlar, cerrahi ve lazer işlemleri tercih edilir.

İşlem bölgesinde piercing malzemeye ya da kullanılan antiseptiklere karşı oluşacak durumlar arasında egzama yer alıyor. İlk üç gün kızarıklık, kaşıntı, ödem ve sulantı görüldüğünde kortizonlu kremler kullanılır.