AB Komisyonu Elon Musk'a 24 saat süre verdi

AB Komisyonu Elon Musk'a 24 saat süre verdi
X sosyal medya platformu üzerinden şiddet içeren paylaşımlar gündeme damgasını vurdu. AB Komisyonu Elon Musk'a içerikleri kaldırması için süre verildi. Yasa dışı içerikler ve yanlış bilgi yayılmasına dair endişeler toplandı.

Eski adı Twitter olan X platformu üzerinden yeni açıklamalar yapıldı. Elon Musk'a mektup gönderilirken içeriğinde ise Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İsrail'e saldırısının devamında X platformunda AB'de yasa dışı içerikler üzerinden yanlış bilgi yaymak için kullanılan göstergeler yer aldı.

elon musk

X platformunda yalan ve yasa dışı görüntü ve bilginin yayıldığı bildirimler yapılırken Breton, bunlar içeriğinde İsrail-Filistin çatışmasında yer almayan durumlarda eski ve hatta bilgisayar oyunlarından parçalar içeren görüntüler bulunduğu bilgisi verildi. Breton, bu nedenden ötürü X platformunda tedbirler alınırken ekip üzerinde Europol ve ilgili kolluk kuvvetlerinde temas içerisinde taleplere hızlı karşılık verildi.

DSA'ya uygunluk üzerinde değerlendirme yapıldığında dosyaya eklenerek olası soruşturmalarda uygunsuz tespit edilmesi devamında cezaların uygulanabileceği bilgisi verildi.