Alper Gezeravcı'nın dönüşü hava koşulları sebebiyle bir kez daha ertelendi

Alper Gezeravcı'nın dönüşü hava koşulları sebebiyle bir kez daha ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dönüşü ertelendi! Peki ertelenmenin sebebi ne? Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin gururu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya'ya dönüşü, beklenenin aksine hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle bir kez daha ertelendi. SpaceX, Dragon'un Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının planlanan tarihinde gerçekleşmediğini duyurdu.

SpaceX'in sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada, "Florida kıyılarında devam eden elverişsiz hava koşulları nedeniyle Dragon, salı günü Uzay İstasyonu'ndan ayrılma işlemine ara veriyor. Uzay aracı ve Ax-3 mürettebatı sağlıklı durumda ve ekipler bir sonraki kenetlenme fırsatı için hava koşullarını izlemeye devam edecek" ifadelerine yer verildi.

alper gezeravcı uzayda

Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 ekibi, Dünya'ya dönüş için hazır beklerken, hava koşullarındaki olumsuz değişim nedeniyle bu bekleyişleri bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. SpaceX ve ilgili ekipler, güvenli bir dönüş için gerekli tüm önlemleri alırken, Dragon uzay aracının ve mürettebatın sağlığına öncelik veriliyor.

Dünya, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu bu heyecan verici dönüşü büyük bir heyecanla beklerken, hava koşullarının elverişli hale gelmesiyle birlikte Ax-3 ekibinin güvenli bir şekilde yeryüzüne inmesi bekleniyor. Takip eden günlerde hava durumu koşullarının ne yönde gelişeceği ve dönüşün gerçekleşeceği tarihle ilgili güncellemeler bekleniyor.