Ay sandığımızdan yaşlı çıktı: Bilinenden 40 milyon yıl daha eski

Ay sandığımızdan yaşlı çıktı: Bilinenden 40 milyon yıl daha eski
Araştırmalar sonucu ortaya çıktı! Bilim insanları şaşkına döndü! Ay düşünülen yaşta değilmiş! Detaylar haberimizde.

Bilim camiasını hayrete düşüren yeni bir çalışma, evrenin gizemli sırrını ortaya çıkardı ve ayın beklenenden kırk milyon sene daha yaşlı olduğunu ortaya çıkardı.

AY SANILAN YAŞINDAN KIRK MİLYON SENE DAHA YAŞLI ÇIKTI

Yakın tarihte yapılan bir araştırma bilim camiasını şaşırttı. Araştırmalar ayın sanıldığından çok daha yaşlı olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, çalışmalarını 1972 senesinde Apollo 17 astronotlarından alınan örnekler üzerinde yaptılar. Bilim insanları bu çalışmalar ışığında Ay'ın yaşının 4,46 milyar yıl olabileceğini öne süren bir analiz gerçekleştirdi. Bilim insanları, ay regoliti adı verilen tozlu bir materyalin örneklerinde bulunan eser mineral kristalleri olan zirkon kristalleri üzerinde bir çalışma yürüttüler.

Ay Sanılan Yaşından Kırk Milyon Sene Daha Yaşlı Çıktı

Northwestern Üniversitesi'nden araştırmacı Dieter Isheim, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu başarı, son insanlı ay misyonunun Dünya'ya döndüğü 1972'den bu yana kaydettiğimiz inanılmaz teknolojik ilerlemelerin bir kanıtıdır. Bu örnekler yarım asır önce Dünya'ya getirildi. Fakat atom prob tomografisi gibi gerekli düzeyde mikroanaliz yapmak için gerekli araçlara ancak bugün sahibiz."