Elektrikli otomobillerde devrim: Sadece 5 dakikada neredeyse fullüyor

Elektrikli otomobillerde devrim: Sadece 5 dakikada neredeyse fullüyor
Elektrikli araç alacak olanlara güzel haber geldi. Almayı düşünenler için müjdeli haber nedir? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Elektrikli araba sahiplerinin en büyük sıkıntısı ortadan kalkıyor. Tanımlanan yeni özelliği sayesinde güzel haber geldi. Geliştirilen yeni özellik nedir? Tüm detaylar haberimizde.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ALACAKLARA GÜZEL HABER GELDİ!

Elektrikli araçlarda en sıkıntı yaratan nokta bataryalardı. Pahalı olmasının yanında süresi sıkıntıya sokmaktaydı.elektrikli araç

Elektrikli araç almak isteyenlerin en büyük sorunu şarj süreleriydi. Japon şirket Tosbiha olaya dahil olarak bu özelliği geliştirmeye karar verdi. Lityum-iyon piller ile 5 dakika içerisinde %80 doluluk imkanı sundu. Toshiba geliştirilen yeni özelliği ile 28- 30 Kasım 2023 tarihlerinde Osaka Uluslararası Konvansiyon Merkezi'nde Japonya'nın 64. Pil Sempozyumu'na dahil olarak tanıtım yaptı.

Bataryalar 6000 kez şarj ve deşarj olabilecektir. Pil ömrü daha da uzadı.

Karbonsuz gelecek için lityum iyon piller'e talep artmaktadır. Japon şirketi bulguları değerlendirerek elektrolit ve reaksiynu bastıran bir teknoloji geliştirmiş bulunmaktadır. Yüksek sıcaklıkta dayanıklılık göstermesi de dikkatleri çekti. Sunulan pil kısıtlı kullanıcılara sunulabiblecektir. Bir çok problemi de yanında getirmiştir. Bu pil ise 2025 sonrasında kullanıma sunulacaktır.