Evliliklerde çipli dönem başlıyor

Evliliklerde çipli dönem başlıyor
Evlendirme dairelerinde elektronik kimlik doğrulama sistemi ile güvenli nikah dönemi başladı. Ayrıntılar haberimizde...

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi, evlilik işlemlerini daha güvenli hale getirmek amacıyla Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni devreye alarak evlendirme dairelerinde yeni bir dönem başlattı. Artık evlenmek isteyen çiftler, sahteciliği önlemek ve güvenli bir şekilde nikahlarını kıydırmak için T.C. kimlik kartlarıyla Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni kullanacak.

Bu yenilikle birlikte, evlilik için başvuruda bulunan çiftlerin kimlik doğrulaması, Bayrampaşa evlendirme memurları tarafından KEC cihazları aracılığıyla gerçekleştirilecek. Çiftlerin çipli kimlik kartları, T.C. Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kimlik Paylaşım Sistemi ve Belediye AKOS sistemine kaydedilerek, nikah randevuları güvenli bir şekilde oluşturulacak.

evlilik çip uygulaması

Bayrampaşa Belediyesi Evlendirme Şefi Metin Kutbay, bu yeni uygulamanın sahte kimliklerle yapılan başvuruların önüne geçerek evlilik işlemlerini daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütme amacını taşıdığını belirtiyor. Kutbay, çipli kimlik kartları ve parmak izi doğrulamasının, kişinin fiziksel değişimleri nedeniyle yaşanabilecek kimlik şüphelerini ortadan kaldırmada önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, çiftlerin ve evlendirme memurlarının güvenliğini sağladıklarını ifade ediyor.

Bu yenilikle birlikte, nikah işlemleri öncesinde ve nikah gününde yaşanabilecek sahteciliğin önüne geçilerek, evlenmek isteyen çiftlere güvenli ve şeffaf bir hizmet sunulmuş oluyor. Vatandaşlar da bu güvenilir uygulamayı memnuniyetle karşılamış ve evlilik süreçlerinde daha fazla güven duymaya başlamıştır.