Faktör X tüm insanlığı tehdit ediyor

Faktör X tüm insanlığı tehdit ediyor
Bilim insanları için tehlike yaklaşırken 'Faktör X' virüsünün Dünya'nın sürekli donmuş topraklarında gizleniyor olabileceği yönünde uyarılar yapıldı.

7 milyon insanı öldüren ölümcül bir koronavirüs pandemi süreciyle başlarken bilim insanları, çok daha öldürücü olmasıyla tüyler ürpertici uyarılar yapıldı. Gezegen ısınmaya devam ederken yüz binlerce yıldır uykuda olan dizi ölümcül hastalığın geri gelmesine neden olacağını belirtti.

DONMUŞ TOPRAKLARDA VİRÜS

Donan toprağın çok sayıda uyku halinde mikrobiyal türe ev sahipliği yaparken uzmanlar ise bununla beraber çiçek hastalığı ya da zamanla beraber kasıp kavurduğu patojenler gibi soyu tükenen hastalıkların salınmasında tetikleme yapılıyor.

2016 senesinde Sibirya'daki sıcak havalar, 12 yaşında bir çocuğu ve binlerce hayvanı öldüren ölümcül şarbon sporları harekete geçti.

Faktör X

Gezegenlerde sanayi öncesinde ki dönemlerde 1,2 santigrat derece sıcak ve bilim insanları Kuzey Kutup üzerinde 2030'larda buzsuz yazlar görüleceği hakkında uyarı yapıldı.

PERMAFROST NEDİR?

Alaska, Sibirya ve Kanada gibi Arktik bölgelerde yer alan Dünya yüzeyinin altında kalıcı olarak donan tabakadır. Toprak, çakıl ve kumdan oluşur ve en az iki yıl boyunca sıcaklığı 0°C'nin altında kalan zemin ismiyle adlandırılıyor. Küresel ısınma dünyadaki donan topraklar eritilerek atmosfere binlerce ton karbondioksit ve metanlar yer alabilir. İskitler olarak bilinen bir grup göçebe tarafından Sibirya'da gömülen 2 bin 500 yıllık cesetler, dövmeli derileri ise günümüzde sağlam olarak görüntülendi.