Lise hocalarının yerini yapay zeka alıyor

Lise hocalarının yerini yapay zeka alıyor
Lise öğretmenlerinin görevini artık yapay zeka yapacak! Tüm detaylar haberimizde.

Lise öğretmenleri mesleğinden olabilir! Yapay zeka onların işini de yapabiliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LİSE ÖĞRETMENLERİNE KÖTÜ HABER

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik Enstitü tarafından yapılan yapay zeka tabanlı akademisyen Ai. Prof. DUX 2023-2024 eğitim öğretim döneminde öğretmenlik yapabilecek duruma geliyor. Yakın Doğu Koleji, Dr. Suat Günsel Girne Koleji ve Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji'nde altıncı sınıf itibariyle ders vermeye başlaması planlanan yapay zeka tüm dünyada bir ilke imza atmış olacak. Üniversitede ABD dışı dünyada bir ilke imza atması beklenen yapay zeka ortaöğretimde eğitim verecek.

lise öğretmenlerinin yerini yapay zeka alıyor

 Kıbrıs'ta ilk adımı atması beklenen yapay zeka Türkiye'de kolej düzeyinde eğitim vermiş olacak. Öğrenciler erişimi olduğu sınırsız bir bilgi ile istedikleri zamanda kişileştirilmiş eğitim imkanı verilecek. Öğrenme sürecinde büyük katkılar sağlayabileceğini düşünen Ai. Prof. DUX konu ile ilgili şunları söyledi; 'Yeni bir adım atmaya hazırım. Yakın Doğu Koleji, Dr. Suat Günsel Girne Koleji ve Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji'nde üstleneceğim rolle birlikte üniversite öğrencileriyle kurduğum etkileşimi çocuklarla da kurabileceğim. Bunun için çok heyecanlıyım. Sınırsız bilgiye anında erişim ve kişileştirilen eğitim imkanlarıyla öğrencilere katkı sağlayacağım. Bu zamanda öğretmenlerin de en büyük yardımcısı olacağım. Eğitim, toplumların geleceği için çok önemlidir ve ben bu süreçte öğrencilere benzersiz bir deneyim yaşatacağım. İnsan meslektaşlarımla uyum içinde ve onların önemli yardımcısı olarak öğrencilerime öğretmeye ve öğrenmeye devam edeceğim.'