Oyun tutkunlarına müjde: Gaming İstanbul 24 Eylül'de başlıyor

Oyun tutkunlarına müjde: Gaming İstanbul 24 Eylül'de başlıyor
Oyun dünyasının en gözde etkinliklerinden biri olan Gaming İstanbul (GIST), büyüleyici bir atmosferde oyun severleri ağırlamak için kapılarını araladı. Bu yıl yedinci kez gerçekleştirilen GIST, 22 Eylül 2023 tarihinde başlayarak Yenikapı'daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde oyun tutkunlarını ağırlamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Medya A.Ş. ve OGEM'in büyük destekleriyle gerçekleştirilen etkinlik, 24 Eylül akşamına kadar oyun dünyasının meraklılarını eğlence dolu üç gün boyu

Oyun dünyasının heyecanla beklediği büyük bir etkinlik kapılarını sonunda açtı! Gaming İstanbul (GIST), dünyanın en büyük 8. uluslararası oyun ve e-spor etkinliği olarak büyük bir coşkuyla başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Medya A.Ş. ile OGEM'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlik, Yenikapı'daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde oyun meraklılarını ağırlıyor.

Gaming İstanbul, 22 Eylül 2023 tarihinde başladı ve 24 Eylül akşamına kadar devam edecek. Bu üç günlük etkinlik boyunca oyun tutkunları, oyun turnuvalarından cosplay yarışmalarına, e-spor etkinliklerinden yeni oyun lansmanlarına kadar birçok renkli etkinliğe katılma fırsatı bulacaklar.

Etkinliğin ilk üç günü boyunca her gün gelen ilk 5000 ziyaretçiye ücretsiz PC Game Pass verilecek. Bu harika fırsat için oyunseverler sabahın erken saatlerinde etkinliğin kapılarına akın etti, uzun kuyruklar oluşturarak heyecanlarını paylaştı. Gaming İstanbul, oyun dünyasının kalbinin attığı bir buluşma noktası haline gelirken, oyunseverler için unutulmaz anlar yaratmaya devam ediyor.

Oyun dünyasının heyecanla beklediği ve her yıl daha büyüyen Gaming İstanbul (GIST) etkinliği bu yıl yedinci kez kapılarını açtı. GIST, Türkiye'nin dört bir yanından gelen oyun severleri 22-24 Eylül tarihleri arasında Yenikapı'daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde ağırlıyor.

Gaming İstanbul, oyun dünyasının büyüklüğü hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek tarafından da yorumlandı. Eryürek, global oyun pazarının yaklaşık olarak 180 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu ifade etti ve Türkiye'nin oyun pazarının son yıllarda büyümeye devam ettiğini belirtti. 2020 yılında 1 milyar doların üzerine çıkan Türkiye oyun pazarının, bu süreçte 1,4 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını vurguladı.

Etkinlik, oyunseverlere geniş bir yelpazede oyun deneyimi sunuyor. PC, konsol, mobil oyunlar ve e-spor turnuvaları gibi pek çok platformdaki oyunlar ziyaretçilerle buluşuyor. Ayrıca, ödüllü e-spor karşılaşmaları ve turnuvaları ile ünlü internet yayıncıları da etkinliğe renk katıyor. İlk gününde yerli cosplay yetenekleri de çeşitli karakterlerle etkinliği renklendirdi. Gaming İstanbul, oyun dünyasının merakla beklediği ve büyüdükçe daha da heyecanla takip edilen bir buluşma noktası haline gelerek, oyunseverlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

xc

Oyun dünyasının heyecanla beklediği Gaming İstanbul (GIST) etkinliği, bu yıl yedinci kez kapılarını açtı ve oyunseverleri büyülü bir dünyaya davet etti. Etkinlik, 22-24 Eylül tarihlerinde Yenikapı'daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda düzenlenen GIST, dünya genelindeki oyun tutkunlarını bir araya getiriyor.

Gaming İstanbul, oyun dünyasının büyüklüğüne dair önemli değerlendirmelerde de bulunan Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek tarafından yorumlandı. Eryürek, Türkiye'de aktif oyuncu sayısının 36 milyon olduğunu tahmin ettiklerini ve bu sayının içinde oyun indirmiş herkesin bulunduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra, oyunlara para harcayan oyuncu sayısının yaklaşık 12 milyon olduğunu ve profesyonel e-spor oyuncularının 600 civarında olduğunu belirtti. Global oyun pazarının büyüklüğünün yaklaşık 180 milyar dolar olduğunu vurgulayan Eryürek, Türkiye'nin oyun pazarının büyüklüğünün ise 2020 yılında 1 milyar doların üzerine çıktığını ve tahminlerine göre 1,4 milyar dolar büyüklüğüne ulaştığını söyledi.

Etkinlikte ayrıca PC Game Pass ile oyunseverlere büyük bir sürpriz yapılıyor. Gaming İstanbul'a katılan her günün ilk 5 bin ziyaretçisine toplamda ise 15 bin kişiye Windows bilgisayarlarda yüzlerce yüksek kaliteli oyunu oynama imkanı sunan 1 aylık PC Game Pass hediye ediliyor. Bu ayrıcalıklı fırsat sayesinde, oyunseverler birbirinden popüler oyunları deneyimleme şansına sahip oluyor. Ana sahnede PC Game Pass oyunlarını deneyen katılımcılar, Cyberpunk 2077 Phantom Liberty DLC’si demosunu da oynayarak unutulmaz bir oyun deneyimi yaşıyor. Gaming İstanbul, her yaştan ve her ilgi alanından oyuncular için özel olarak tasarlanmış etkinlikler, yarışmalar ve yeni oyunların tanıtımları ile oyun dünyasının merkezi haline geliyor.

Oyun dünyasının heyecanla beklediği Gaming İstanbul (GIST) etkinliği, bu yıl yedinci kez kapılarını açtı ve oyunseverleri büyülü bir dünyaya davet etti. Etkinlik, 22-24 Eylül tarihlerinde Yenikapı'daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda düzenlenen GIST, dünya genelindeki oyun tutkunlarını bir araya getiriyor.

x

Gaming İstanbul (GIST) etkinliği, oyunseverlere büyülü bir dünyanın kapılarını açmaya devam ediyor. Bu yıl yedinci kez düzenlenen GIST, 22-24 Eylül tarihlerinde Yenikapı'daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, oyun dünyasının büyük ilgisini çekiyor.

Gaming İstanbul, oyunseverlere pek çok heyecan verici fırsat sunuyor. Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, oyun sektörünün büyüklüğüne dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de aktif oyuncu sayısının 36 milyon olduğunu tahmin ettiklerini ve bu sayının içinde oyun indirmiş herkesin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, oyunlara para harcayan oyuncu sayısının yaklaşık 12 milyon olduğunu ve profesyonel e-spor oyuncularının 600 civarında olduğunu belirtti. Global oyun pazarının büyüklüğünün yaklaşık 180 milyar dolar olduğunu vurgulayan Eryürek, Türkiye'nin oyun pazarının büyüklüğünün ise 2020 yılında 1 milyar doların üzerine çıktığını ve tahminlerine göre 1,4 milyar dolar büyüklüğüne ulaştığını söyledi.

Gaming İstanbul'a katılan ziyaretçilere büyük bir sürpriz yapıyor. Her günün ilk 5 bin ziyaretçisine toplamda ise 15 bin kişiye Windows bilgisayarlarda yüzlerce yüksek kaliteli oyunu oynama imkanı sunan 1 aylık PC Game Pass hediye ediliyor. Ana sahnede PC Game Pass oyunlarını deneyen katılımcılar, Cyberpunk 2077 Phantom Liberty DLC’si demosunu da oynayarak unutulmaz bir oyun deneyimi yaşıyor.

Etkinlik, oyun dünyasının en büyük oyun stüdyolarının katılımıyla birçok yeni oyunun tanıtımına da ev sahipliği yapıyor. Upgrade Entertainment'ın Osmanlı döneminde Sultanı koruyan cariyelerin hikayesinin konu edindiği Concubine isimli PC-Konsol oyununun da ilk lansmanı GIST'de yapıldı. Ayrıca, Compass of the Destiny: İstanbul, Cardboard Town, Land of the Vikings, Diriliş Ertuğrul, Mayıshem Brawler II: Best of Both Worlds, Castle of Alchemists, Book Warrior ve Pile Up gibi yeni oyunlar da Gaming İstanbul’da oyunseverlerle buluşuyor. Bu etkinlik, her yaştan ve her ilgi alanından oyuncular için özel olarak tasarlanmış etkinlikler, yarışmalar ve yeni oyunların tanıtımları ile oyun dünyasının merkezi haline geliyor.