Siri yapay zekayla güçleniyor: iOS 18 ile birlikte gelecek

Siri yapay zekayla güçleniyor: iOS 18 ile birlikte gelecek
Apple'ın yapay zeka bölümünde önemli gelişmeler yaşandı. Yapılan duyuruda Siri, yapay zeka teknolojisinden güç alacak. Gelecek yıl iOS 18'in piyasaya sürülmesiyle yapay zekadaki ilk iyileştirmelerin tanıtılması bekleniyor.

Teknoloji dünyası günümüzde yapay zeka ürünleri ile birlikte büyümeye devam ediyor. Teknoloji devi Apple, yapay zekanın ChatGPT ile aniden popülerleşmesine hazırlıksız yakalandı. Şirket artık geç kalmayı geride bırakmak istiyor.

iOS 18'de Siri yapay zekayı destekliyor

Apple, ürettiği ürünlerle sektörün en iyi markası olmayı hedefliyor. Bu bağlamda "Geç olsun, hayırlısı olsun!" politikası hayata geçiriliyor. Şirket yakın zamanda karma gerçeklik gözlükleriyle de benzer bir düşünce tarzını izledi. Fakat yapay zeka ürünlerinin sektörü kasıp kavurması iş dünyası paydaşlarının dikkatini çekti. Önceki raporlarda, Apple GPT adı verilen ürünün pazara sunulmasının birkaç yıl sürebileceği belirtiliyordu. Ancak sektörde Apple haberleri ile tanınan Mark Garman, teknoloji devinin hızlı hareket edeceğini söyledi.

Siri yapay zekayla güçleniyor

Son üç ay içerisinde yapay zeka departmanına 100'ün üzerinde çalışan işe alındı. Yeni işe alınanlar arasında mühendisler, araştırma bilimcileri, özel proje yöneticileri ile birlikte diğer birçok pozisyon yer alıyor. Ancak bazı sızıntılar, ürünün Apple standartlarına ulaşmasının hala biraz zaman alacağını gösteriyor.

Bazı kaynaklarda söz konusu gecikmeye neden olarak Tim Cook`un endişeleri gösteriliyor. Cook`a göre AI tabana sahip ürünler popüler olsa bile çözülmesi gereken çok sayıda kusuru var. Yine de yapay zeka teknolojisinin bir parçası olduğunu kabul edilmekte.

Yapılan bir paylaşımda ise, Siri, yapay zeka desteğindan faydalanacak. 2024 yılında tanıtımı beklenilen iOS 18 ile beraber ilk yapay zeka dokunuşu gerçekleşmesi beklenmekte. Diğer yandan daha fazla da beklememiz gerekebileceği konusunda bazı söylentiler de var.