Steam, artık bu bilgisayarlarda çalışmayacak

Steam, artık bu bilgisayarlarda çalışmayacak
Steam bu bilgisayarları desteklemeyi bıraktı. En az 860.000 kişinin Steam'i kullanabilmesi için yeni bir bilgisayar satın alması gerekecek. Steam desteğinin sona erdiği Windows sürümlerinin hangileri olduğu hakkında bilgiler haberimizde..

Dünyanın en popülerlerinden biri olarak kabul edilen çevrimiçi oyun platformlarından Steam, Mart 2023'te açıklanan bir haberin ardından kapsamlı kararlar uygulamaya başladı. Alınan bir karar gereği, 1 Ocak 2024'ten itibaren Windows 7, Windows 8 ile Windows 8.1 kullanıcıları artık Steam istemcisini çalıştıramayacaktır. Bu durum Steam'in 100 milyondan fazla kullanıcısının yaklaşık 860.000'ini yeni bir işletim sistemine geçmeye zorladı.

"860.000 kullanıcının yeni işletim sistemine geçmesi gerekiyor"

Steam, artık bu bilgisayarlarda çalışmayacak

Steam Donanım ve Yazılım Araştırması'nın (Aralık 2023) sonuçları, önemli sayıda kullanıcının bilgisayarlarını değiştirmek zorunda kaldığını gösteriyor. Platformların %0,86'sının yeni bir işletim sistemine geçmesi gerekecek. Bu da 860.000 kullanıcıya denk gelmekte.

Steam yetkilileri bu kararı öncelikle Google Chrome'un daha önceki işletim sistemlerine verdiği desteği kesmesine bağlıyor.

Steam'in yardım sayfasında yer alan açıklamada, Google Chrome eski sistemleri desteklemeyi bıraktığında Steam de artık bu sistemleri destekleyemez hale geldiği belirtiliyor.