WhatsApp'ta profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü alma devri bitti

WhatsApp'ta profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü alma devri bitti
WhatsApp, Android için daha önce duyurulan ve kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntülerini almasını engelleyen bir özelliği yayınladı.

WhatsApp, eklenen kişilerin profil fotoğraflarının kaydedilmesi için ekran görüntülerinin alınma durumunu engelleyen bir özellik yayınladı. Bu özellik kullanıma sunulduktan sonra kullanıcılar, bir kişinin profil fotoğrafının ekran görüntüsünü almaya çalışırken bir hata mesajı aldı.

"Ekran görüntüsü engelleme özelliği artık Android'de mevcut"

Yapılan testlerde bir kişinin fotoğrafının ekran görüntüsünü almaya çalışıldığı anda "Bu uygulamada ekran görüntülerine izin verilmiyor" mesajı alındı. Bu mesajın ekran görüntüsü alınmak istendiğinde ise WhatsApp buna da izin vermiyor. Ancak grup simgelerinin ekran görüntülerini almak mümkündür. Bu sistem aynı zamanda profil fotoğrafınızın tüm ekranı kaplamadığı ekran görüntülerine de izin verir.

Bu özelliğin Android cihazlarda da mevcut olduğunu belirtmek isteriz. İOS üzerinden ekran görüntüsünü almaya çalıştığınızda herhangi bir aksaklıkla karşılaşmıyorsunuz.

WhatsApp'ta profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü alma devri bitti

Görünüşe göre bu kısıtlama uygulamanın varsayılan ayarı haline geldi ve şüphesiz daha sonra WhatsApp'ın her sürümüne uygulanacak. Bu, güncellemenin WhatsApp kurulumu tarafından değil sunucu tarafından yapıldığını gösterir. Bu durum cep telefonlarının farklı versiyonları üzerinde yapılan testlerde de ortaya çıktı.

WhatsApp, profil fotoğraflarının ekran görüntülerini engelleyerek birinin kimliğine bürünmeyi zorlaştırmayı ve diğer gizlilik tartışmalarını önlemeyi amaçlıyor. Telegram ile Signal gibi diğer büyük mesajlaşma uygulamalarında henüz bu tür özellikler bulunmuyor.

Daha da fazla gizlilik istiyorsanız Ayarlar > Veri Koruma > Profil Fotoğrafı seçeneğini kullanarak WhatsApp profil fotoğrafınızı gizleyebilirsiniz. Bu, diğer kişilerin profil fotoğrafınıza erişimini kısıtlamanıza olanak tanır.