Windows 11 bütçe dostu çıktı: Hem bilgisayarınızı hem de sizi düşünecek

Windows 11 bütçe dostu çıktı: Hem bilgisayarınızı hem de sizi düşünecek
Hayatımız sanal dünya oldu ve bilgisayarlar bu yüzden hayatımızın her alanında yer alıyorlar ve yer almaya da devam ediyor olacaklar. Bilgisayar kullanıcılarının en fazla kullandığı işletim sistemi Windows ‘tan kullanıcılara yeni bir haber geldi. İşte detaylar…

Bilgisayar kullanıcıları da bilir ki Windows’un sunduğu her işletim sisteminde yeni özellikler olur, en son işletim sistemi olan Windows 11 kullanıcılarına birçok özellik ve tasarruf etme imkânı sunuyor. Detaylar haberimizde…

banka

WİNDOWS 11 CEBİNİZİ DE DÜŞÜNECEK!

Windows 11, bilgisayarınızın günlük güç tüketimine ve uygulamaya göre güç tüketimine genel bir bakış sağlar.

Microsoft, 2021'de piyasaya çıktığında Windows 11'i yeni özellikler ekleyerek daha çekici hale getirmeye çalışıyor. Windows 11, Windows 10'un gölgesinde kalmaya devam ediyor ve yakın gelecekte bazı çok önemli özelliklere sahip olabilir. Windows 11'deki yeni özellikler tasarrufa dayalı olacaktır.

WİNDOWS 11 NE KADAR GÜÇ TÜKETTİĞİNİZİ HESAPLAYACAK

Windows 11, bilgisayarınızın her gün ne kadar güç kullandığını ve her uygulamanın ne kadar güç kullandığını bilmenizi sağlayan yeni özellikler ekler. Bu gizli özellik hala Windows araştırmcıları tarafından test edilmekte ve açıklanmaktadır, ancak yakında kullanıma sunulabilir.

Windows 11'in yeni özellikleri, Twitter kullanıcısı PhantomOfEarth tarafından ViVeTool kullanılarak açıklandı. ViVeTool, arka planda henüz Microsoft tarafından etkinleştirilmemiş gizli özellikleri etkinleştirmek için kullanılabilen bir Windows yapılandırma yardımcı programıdır.

Bu yeni özellikle Microsoft, "Pil Durumu" bölümünü "Enerji Kullanımı" bölümü olarak değiştirecek. bu yeni değişiklik yani yeni özelliğin dizüstü bilgisayarların yanı sıra masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabileceğini gösteriyor.

Yeni bir panel, Windows 11 çalıştıran bilgisayarlar için enerji tüketimi verilerini ve her uygulamanın ayrıntılarını gösterir. Böylece hangi uygulamaların sisteminizde ekstra güç tükettiğini görebilirsiniz. Bu sayede kullanıcı enerji tüketimine karşı gerekli önlemleri alabilir.

Microsoft, enerji tüketimine ek olarak emisyon verilerini de kullanıcılara sunmayı planlıyor. Microsoft, henüz test aşamasında olduğu için özellik hakkında yorum yapmadı. Şu anda bazı hataları bulunan bu sistemin ilerleyen zamanlarda kullanıcıları ile olacağını söyleyebiliriz.

Bu yeni özellikle Windows 11, kullanıcılara hangi uygulamaların daha fazla enerji tükettiğini gösteriyor. Kullanıcılar ayrıca uygun tasarruf önlemleri alabilir. Peki Windows 11 ve ‘Enerji Durumu’ paneli hakkında ne düşünüyorsunuz? Ne düşündüğünüzü yorumlar kısmından bize bildirin.