2023-2024 eğitim öğretim döneminde öğrencilere oh dedirtecek karar! Okullarda tatil günleri arttırıldı

2023-2024 eğitim öğretim döneminde öğrencilere oh dedirtecek karar! Okullarda tatil günleri arttırıldı
Avrupa'da trend haline gelen okulların haftalık ders saatlerinin azaltılması ve 4 gün eğitim verilmesi Türkiye'de de gündeme geldi. 4 gün okul 3 gün tatil düzeni faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Avrupa'da son yıllarda okulların haftalık ders saatlerini azaltarak eğitimi 4 güne indirme eğilimi gündemde. Bu konuda bazı ülkelerde deneme amaçlı olarak 4 gün eğitim veren okullar bulunuyor.  

TÜRKİYE'DE 4 GÜN OKUL HAFTASI UYGULANABİLİR Mİ?

1

4 gün eğitim veren okullarda, öğrenciler haftada 4 gün okula gitmekte ve 3 gün tatil yapmaktadır. Bu yaklaşım, öğrencilere daha fazla dinlenme ve sosyal etkinliklere katılma fırsatı tanıdığı düşünülüyor. Aynı zamanda, bu okullarda öğrencilerin daha fazla ilgi ve dikkat gösterdiği, bu sayede daha yüksek başarılar elde ettiği de gözlemlenmektedir.

Bu yenilikçi eğitim modeli, öğretmenler ve veliler tarafından da olumlu karşılandı. Öğretmenler, öğrencilerin daha iyi dinlenmeleri ve sosyal etkinliklere katılmalarının eğitim süreçlerine olumlu etki sağladığını vurguladı.

Ancak Türkiye'de bu yönde bir adım atılmış değil. Henüz Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi bir açıklama yapılmamış durumda. Yurt dışında, 4 gün eğitim modelini artırma çabaları devam ederken, Türkiye'de bu konuda nasıl bir yol izleneceği merak konusu olarak duruyor. Türkiye'de 4 gün okul haftası uygulanıp uygulanmayacağına dair kesin bir bilgi henüz bulunmuyor.