Akaryakıta o tarihte okkalı zam geliyor

Akaryakıta o tarihte okkalı zam geliyor
Geçtiğimiz yıl motorin ve benzin fiyatlarındaki artışlar inanılmaz boyutlara ulaştı. Geçen yıl bu zamanlar neredeyse 20 liraya satılan mazotun litresi bir yıl içerisinde yüzde 100'den fazla artış gösterdi. Motorinin litre fiyatı yine ciddi oranda arttı ve bazı şehirlerde 42 lirayı aştı. Sektör kaynakları, artışın miktarını ve yeni uygulama tarihini açıkladı.

Akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor. 2023 Şubat ayında neredeyse 20 liraya satılan motorinin fiyatları bir yılda yüzde 100'den fazla arttı. Enflasyon, dolar kuru, Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail-Gazze Şeridi gerilimi ve artan petrol fiyatları Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Son dönemde yaşanan fiyat artışları, Türkiye'nin bazı illerinde mazotun litre fiyatını 42 liranın üzerine çıkardı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorinin litre satış fiyatına 2 lira 55 kuruş zam daha geliyor. Yeni zam, motorin fiyatlarında yeni bir rekor kırarak 45 liranın üzerine çıkacak. 12 Şubat Pazartesi gece yarısı uygulanacak olan zamla birlikte 13 Şubat Salı günü motorinin litre satış fiyatı 2 lira 55 kuruş zamlı satılacak. Hafta başında benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik yok.

Akaryakıta o tarihte okkalı zam geliyor

Güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul Anadolu yakasında motorinin litre fiyatı: 41,72 TL

İstanbul Avrupa yakasında motorinin litre fiyatı: 41,79 TL

Ankara'da motorinin litre fiyatı: 42,55 TL

İzmir'de motorinin litre fiyatı: 42,75 TL