Altının ateşi bir yükseldi, pir düşecek! Son alım fırsatı verildi

Altının ateşi bir yükseldi, pir düşecek! Son alım fırsatı verildi
Altın ve para piyasalarının önde gelen isimlerinden İslam Memiş'in gram altın hakkındaki tahminleri, bir kez daha doğrulandı. Ancak, gelecek haftaya ilişkin beklentilerine ilişkin de önemli ipuçları verdi. İslam Memiş, yatırımcılarına "rahatlayın" çağrısı yaparken, finansal arenada borsada yükseliş beklentilerini de paylaştı. İşte detaylar...

Finans piyasalarında dalgaların ardından seçim haftasına girilirken, yatırımcılar gelecek süreci merakla bekliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TV100'deki yazısında bu hafta için yatırımcılara sakin olmaları çağrısında bulunurken, borsada yükseliş beklentisi olduğunu dile getirdi.

Memiş'in analizlerine göre, seçim atmosferi ve beraberinde getirebileceği belirsizlikler, piyasalarda dalgalanmaya yol açabilir. Ancak, yatırımcıların bu süreçte sakin kalarak ani kararlar almamaları ve piyasalardaki hareketleri dikkatle izlemeleri tavsiye ediliyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN YATIRIMCILARINA TAVSİYE

Finans piyasalarında dalgaların ardından seçim haftasına girilirken, yatırımcılar gelecek süreci merakla bekliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TV100'deki yazısında bu hafta için yatırımcılara sakin olmaları çağrısında bulunurken, borsada

Euro dolar paritesinin 1,08 seviyelerinde olduğunu ve oldukça düşük olduğunu belirten İslam Memiş, hedefin 1,12 ila 1,15 aralığında olduğunu ifade etti. Ancak, bu seviyelere ulaşıldığında artık "ucuz" denilemeyeceğini vurguladı.

Dolarla ilgili olarak da konuşan Memiş, ABD dolarının 31 ila 33 lira arasında dalgalanacağını belirtirken, Mayıs-Haziran döneminde tekrar bir yükseliş öngördüğünü kaydetti. Bu yıl sonuna doğru ise doların 40 lira üzerinde seyredeceği öngörüsünün devam ettiğini ifade etti.

Geçen haftayı 2165 dolar seviyesinde tamamlayan ons altın için öncelikle 2150 ve ardından 2125 dolar seviyelerinin takip edileceğini belirten Memiş, bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını vurguladı. Ayrıca, bu durumun alım fırsatı sunduğunu da özellikle vurguladı.

Geçen hafta serbest piyasada 2472 liradan kapanan gram altının, İslam Memiş'in öngörüsü doğrultusunda beklenen düşüşü yaşadığını belirten uzman, yatırımcılarına "bekleyin" uyarısının meyvesini verdiğini vurguladı.

Memiş'in verdiği bilgilere göre, gram altın geçen hafta 100 lira değer kaybetti. Bu düşüşle birlikte, yatırımcıların dikkatle takip etmeleri gereken bir seviyeye geldiği belirtiliyor. Gram altın için önemli bir gösterge olarak ons altın fiyatını takip etmenin önemine değinen Memiş, ons altında 2150 dolar seviyesinin karşılığı rakamlardan gram altın alınabileceğini de ifade etti.

Ayrıca, piyasalarda bir süredir yaşanan sarrafiye ve gram altın üretimi sorununun çözüldüğü müjdesini veren Memiş, bu durumun gram altın piyasasını olumlu yönde etkileyebileceğini belirtti.