Asgari prim ödeme gün sayısında flaş değişiklik

Asgari prim ödeme gün sayısında flaş değişiklik
Tüm çalışanları yakından ilgilendiren haber gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için asgari prim ödeme gün sayısında artış yaşandı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı kişilerin kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son üç yılında gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirdikleri haberini verdi.
Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Işıkhan, işsizlik sigortası kanunu ile bazı kanunarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi sunulurken açıklamalarda son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirileceğine dair bilgi verildi.


TEŞVİK BAŞVURU SÜRECİ
Teşvik başvuru sürelerinin uzatılmasına karar verilirken nitelikli ve belgeli iş gücü sağlamak içi mesleki yeterlilik belgesinde vatandaşların özel politikasıyla kadın ve gençlere istihdam sağlanırken 31 Aralık 2025 tarihine kadar uygulamaya geçilerek 54 aya kadar yararlanabilir.
Kayıtlı istihdam korunmasında artırılmasıyla işverenlere destek olunurken Asgari Ücret Desteğini bu seneyle beraber 700 TL çıkarılacağı açıklamalarda bulundu.

vedat ışıkhan