Bakan Bolat duyurdu: O illerde düşük faizli kredi dağıtılacak

Bakan Bolat duyurdu: O illerde düşük faizli kredi dağıtılacak
Ticaret Bakanı Bolat açıklamalarında deprem bölgesindeki vatandaşların uygun faizli kredi kullanabileceğini duyurdu. Yüzde 26 finansman aliyetiyle beraber 6 ayda bir geri ödemeli toplam 5 yıl vadeli uygun destek sağlandı. İşte kredi faiz oranları haberimizde.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'daki esnaf ve sanatkarlar için 400 milyon TL'lik yeni finansman desteği verilmektedir. Kahramanmaraş'ın Pazarcı ve Elbistan ilçelerinin merkezinde asrın felaketi olarak bir yıl geçilirken hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Ticaret Bakanı Bolat açıklamalarında kredi faizlerine değinirken deprem bölgelerinin yeniden inşa edilmesiyle beraber imarın öncelik verilerek bizleri talimatlarıyla enflasyon mücadele hükümetinin önceliği olduğunu açıkladı. Bölgeden giden vatandaşlar için şehirlerimizin görüntüsü ve moral olurken daha iyi noktaya gelerek 650 bin seviyelerinde ağır ve orta hasarlı konutların yenilenmesinde faaliyetlerinde hızlı olduğu belirtildi.

Bakanlık olarak depremin ilk anından sonra bütün kolaylıklar ve yapılabilecek hizmetler gerçekleştirilirken Bolat, Halkbank kanalıyla beraber işletmelere dair şu ana kadar yüzde 50 faiz indirimli olarak 2,2 milyar liralık finans destek sağlanacağı duyuruldu. Kahramanmaraş'a 1,2 milyar liralık yüzde 50 indirimli, yüzde 100 faiz indirimli kredi destekleri sağlanacağının altını çizdi.

deprem illerine kredi
DEPREM İLLERİNDE YENİ MÜJDE
Ziyaretler üzerinde çeşitli müjdeler verilirken Bolat, bundan önceki ziyaretle beraber depremlerden en çok etkilenen iller için 100 milyar TL'lik kredi desteği verilirken uygun şartlarla beraber piyasa koşullarının altında kaldığı belirtildi.
Malatya'da deprem bölgesini ziyarette bulunurken bölge esnafı için 100 milyon TL'lik finansman haberiyle beraber TESKOMB kanalıyla açıklama yapıldı. Kahramanmaral'ta yıl dönümü kutlanırken Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman vilayetlerimizdeki esnaf ve sanatkarlarımız için TESKOMB kefaletiyle bu 3 vilayete 100'er milyon lira yani toplam 300 milyon TL destek verilecektir.

DEPREM BÖLGESİNE CAZİBE MERKEZİ ŞEHİRLER
Eximbank kanalıyla deprem bölgesinde ihracatçılara yönelik ihracat kredisi ve ihracat sigorta desteği çalışmalarının devam etmesiyle beraber Bolat, deprem bölgesindeki ihratçıların fuar, alım heyetiyle tasarım ve marka gibi birçok destekten yararlanabilir. Yakın zaman içerisinde bir iki sene içerisinde bu deprem bölgeleri deprem öncesinden daha canlı, dinamik, enerjik, modern ve çevreci bir cazibe merkezli şehirler konumunda yer alacağı belirtildi.