Cumhurbaşkanı jestiyle ödemeler başladı! TCKN son hanesine göre yatırılacak

Cumhurbaşkanı jestiyle ödemeler başladı! TCKN son hanesine göre yatırılacak
Yerel seçimler adım adım yaklaşırken vatandaşların yüzünü güldüren haberler de ardı ardına geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu düzenlediği mitingde emeklilere müjdeli haberi vererek rakamları yeniden güncellediklerini duyurdu. Milyonlarca emeklinin takip edeceği bu ödemeler için başvurular bugün başlıyor. Para bu günden itibaren hesabınıza yatırılacaktır. Detaylar burada..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu Ankara ve İstanbul'daki seçim mitingleri sırasında milyonlarca emekliye müjdeli haberi verdi. Geçtiğimiz haftadan bu yana konuşulan emekli maaşlarına zam konusu da gündeme geldi. Emekliler maaş artışlarına yönelik süregelen taleplerden hayal kırıklığına uğradı, ancak promosyon ödeneklerinden memnun kaldılar.

EMEKLİYE 8000 TL TUTARINDA ÖDEME

Cumhurbaşkanı jestiyle ödemeler başladı

Emekliler müjdeli haber bekliyordu. Seyyanen zam beklentisi şimdilik sona ererken emeklilerin eli boş kaldığı bir dönemde emeklilere destek kampanyasıyla ilgili olumlu açıklama yapıldı. Kamu bankası emeklilik desteği 8.000 TL'den 12.000 TL'ye çıkarıldı. Emekliler de bugün başlayan başvuru süreci kapsamında bankayla iletişime geçiyor. En düşük emekli maaşına sahip kamu bankası fonlama tutarını 4.500 TL olarak güncelleyerek sayısını artırdı.

3 yıllık promosyon ödeme sözleşmesi imzaladıysanız cayma ücretini ödeyerek yeni bir promosyon numarasından yararlanabilirsiniz. Emeklinin kredi ödemeleri varsa tüm borçlarını ödedikten sonra bankaya danışarak başka bankaya geçebilir veya tutarı güncelleyebilirsiniz. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik yardımlarının 28 Mart 2024 tarihinden itibaren hesaplara yatırılacağını söyledi.