Emeklilere 6000 TL bayram ikramiyesi iddiası

Emeklilere 6000 TL bayram ikramiyesi iddiası
Milyonlarca emekliye bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağı açıklandı. Ramazan ve Kurban Bayramı promosyon ödemelerine zam uygulanırken 2 bin TL olan bu ücretlerin artılacağı müjdesi verildi. İşte emeklinin bayram ikramiyesi için yeni rakamlar...

Emeklilerin 2024 senesinde alacağı zamlarla beraber en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak uygulanırken 6-7 Şubat tarihinde zam farkları hesaplara geçmesiyle emeklilere yüzde 49,25 oranındaki zamlı maaşlarına ek zam geldi.

2018 yılından bu zamana kadar devam eden promosyon ödemeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklinin bayram ikramiyesiyle alakalı olarak zam açıklamalarında bulunuldu. Cumhurbaşkanı, Cevdet Yılmaz ve Bakan Mehmet Şimşek ile görüşmeler yapılarak değerlendirmelerde bulundular. Çalışmalar sonrasında yeni zam tarifelerin uygulanacağı belirtildi.
emekli ikramiyesi
EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR?
Emekli ikramiyelerinde farklı seçenekler yer alırken ekonomist Turgay Bozoğlu yaptığı duyurularda bayram ikramiyelerine dair açıklamalarda bulundu. Seçim olmasına işaret edilerek 2018'de yapılan emekli ikramiyelerinde o günkü düzeyini korumak için 5.500 TL olmasa gerektiğini belirtti. Emekli ikramiyelerinde 5 bin TL olacağına dair tahminlerde bulunurken Bozoğlu ise 3 bin TL gibi rakamların kulislerde dolandığını açıkladı. Geçtiğimiz sene temmuz ve ağustos aylarında sırasıyla yüzde 9.49 ve yüzde 9 gelen enflasyon oranlarıla hesaplamalar yapıldı. Emekli ikramiyeleri 3 bin TL olmasıyla yılda toplamda 6 bin TL ödeme alınacağına işaret edildi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?
Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlarken 12 Nisan Cuma günü son bulacaktır. İkramiyeler ise 1-7 Nisan arasında hesaplara aktarılır. Kurban bayramı 15 Haziran 2025 Cumartesi günü başlarken 19 Haziran Çarşamba günü son bulacaktır. Bu durumda ise emekli ikramiye ödemeleri ise 10-15 Haziran arasında hesaplara aktarılacaktır.