Evde bakım maaşı yatan iller listesi güncellendi

Evde bakım maaşı yatan iller listesi güncellendi
Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yararlanıcı başına aylık olarak ödenen 5 bin 97 TL evde bakım yardımını hesaba yatırmaya başladığını duyurdu. Memur maaş katsayısına ilişkin yeni düzenleme ile birlikte 7 bin 608 TL evde bakım ödeneği Şubat ayından itibaren hesaba yatırılmaya devam edecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım alan tam bağımlı olan vatandaşlar ve aileleri için ekonomik destek sağlanması adına 'Evde Bakım Yardımı' ödemelerinin hak sahibi hesaplarına yatırmaya başladığını duyurdu.

“Aile birliğinin korunmasını destekliyoruz”

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili açıklamasında evde bakım desteğinin, engelli bireylerin ağırlıklı olarak ailelerinden desteklenmesi düşüncesiyle 2006 yılında hayata geçirildiğini anımsattı. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüğünü koruyacak şekilde evde bakıma öncelik veriyoruz. Ev Desteği ile engelli bireylerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan aileleri veya sevdikleriyle birlikte yaşamalarına olanak tanıyarak aile birliğinin korunmasına ve güçlendirilmesine yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

560 BİN VATANDAŞ YARDIM ALIYOR!

Evde bakım maaşı yatan iller listesi güncellendi

Tamamen bakıma muhtaç ve bakıma muhtaç yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların evde bakım desteğinden yararlanacağını ve aile bütünlüğünün korunmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Bakan Göktaş, evde bakım desteğinden her ay ortalama olarak 560 bin vatandaşın 5 bin 97 TL'lik yardımdan yararlandığını, hatırlattı. Bakan Göktaş şöyle devam etti:

“Bu ay evde bakım alan tam bağımlı vatandaşlarımızın ve ailelerinin hesaplarına toplam 2,8 milyar TL evde bakım desteği yatırmaya başladık. Evde bakım yardımına 2023 yılında toplam 116,2 milyar TL ödedik. Bu ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve aynı zamanda ailelerine hayırlı olmasını istiyorum. Bakanlık olarak Türkiye Yüzyıl Vizyonu çerçevesinde engellilik alanında hak temelli olan sosyal yardımların şeffaflık bilinciyle sürdürülebilir olması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

ŞUBAT'TA 7 BİN 608 TL'YE YÜKSELECEK

Öte yandan memurların maaş katsayısına ilişkin Ocak ayında yapılan yeni düzenlemeyle konut yardımı Şubat ayında artarak 7 bin 608 TL tutarında hak sahibinin hesabına yatırılacak.