Kiracıları yıkan haber: Bu rapor çok üzecek

Kiracıları yıkan haber: Bu rapor çok üzecek
Kiracılar için kötü haber geldi. Kiracılar için kötü haber nedir? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

2024 senesinde kira ücretleri tavan yapacak. Yeni yılın konut raporu çıkmış bulunmaktadır. Yeni konut raporu nedir? Tüm detaylar haberimizde.

KİRACILAR İÇİN KÖTÜ HABER GELDİ!

2024 senesinin kira ücretleri tavan yapacak. Kiracılar için kötü haber gelmiş bulunmaktadır.kira

2024 Ocak ayının konut raporu çıktı. Türkiye geneli ev satışları, geçen seneye göre %17,8 oranında azalarak 80.308 olmuştur. Yabancı vatandaşlara konut satışı 2.061 olarak ortaya çıktı. Emlakjet verilerine göre kadınlar erkeklere göre daha çok konut araması yapmaktadır.

Türkiye genelinde Ocak ayında %43 kiralık, %57 satılık konut araması gerçekleştirilmiştir. Kiralarda ise geçtiğimiz aya göre fiyat artışı yaşanmıştır.

İstanbul ili için 13.423 konut satışı gerçekleşmiştir. Ankara 6.709, Antalya 5.250 konut satışı gerçekleşmiştir.

Antalya ilinde yabancılara konut satışı 747 ile ilk sırada yer aldı. İstanbul ilinde 211 konut satışı gerçekleşmiştir. En çok satış Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapılmıştır. Türkiye'den 555 konut satın alınmıştır.

Emlakjet kullanıcılaarının değerlendirmesine göre %70 oranındaki kısım, en yüksek yaşam maliyetinin barınmak olduğunu dile getirmiştir. Son senelerde kira fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle Emlakjet kullanıcıları şehir veya semt değişikliğinde bulunmak istediklerini belirtmiştir.