O ilde toplu taşımaya tam yüzde 30 zam yapıldı

O ilde toplu taşımaya tam yüzde 30 zam yapıldı
Artan akaryakıt fiyatları sonrasında o ilde toplu taşıma fiyatlarına zam beklentisi oluştu. Zamların ardı arkası kesilmezken yüzde 30 zam geldiği duyuruldu.

Samsun'da şehir içi taksi ve dolmuş hatları, otobüs, ring ve tramvay ücret tarifelerine yüzde 70 oranında zam beklentisi oluşurken yüzde 30 zam yapıldığı açıklandı. Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde 70 oranındaki zam istekleri geçtiğimiz günlerde iletilirken hazırlıklar yapıldı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında görüşmeler düzenlenirken ilçelerden şehir merkezine gelen minibüslerin ücret tarifesine yüzde 20 oranında yükseliş olmasına karar verilirken diğer ulaşım araçlarının fiyat tarifesinin ise yüzde 30 oranında zam yapılması yönünde anlaşmaya varıldı.

DOLMUŞ FİYATI 17 TL
1., 2., 3. ve 4. Dolmuş Hatlarının tek kişi taşıma fiyatı 13 TL olurken gelen zamlarla beraber 17 TL’ye artış yaşandı. Otobüs, minibüs, hafif raylı sistem, ring ve taksi ücretlerine de mevcut tarifleri üzerinden yüzde 30 zam artış yapıldı.

toplu taşıma zam
Gelen açıklamalar üzerine yeni zamla beraber esnafın idare edileceği yönde olduğu belirtilirken Nisan ayından sonra ara bir zam daha yapılması planlanıyor. Masrafın yaşnızca akaryakıt olmadığının altı çizilerek her kaleme zam geldiği belirtildi. Bu zam tam anlamıyla bizi mutlu etmesede idare edeceği konusunda açıklamalar yapıldı.

TAKSİMETRE AÇILIŞ ÜCRETİ
Taksilerde açılış ücreti 35 TL'den 46 TL'ye artış yaşanırken kilometre başına ise 13 TL sayarken bu rakam 17 TL olarak güncellendi. Dakika başına önceden 1,5 TL yazılırken yeni tarifelerde 2 TL oldu. Samsun Taksiciler Dernek Başkanı Cengiz Aytemur, şoförler yüzde 70 zam isteğinde bulunurken geçtiğimiz Temmuz ayında alınması gereken zamın alınmadığı belirtildi. Yüzde 30 oranındaki zamın taksiciler tarafından üşük karşılandığı bilgisi verildi.