Sezonu başladı: Kilosu değil tanesi 100 TL

Sezonu başladı: Kilosu değil tanesi 100 TL
Antalya'da özel olarak anne adaylarına sunulan yeşil erik, fiyatıyla şaşkınlık yaratıyor. Bir tanesi 100 TL olan bu özel erik, kilosuyla adeta dudak uçuklatıyor; 6 bin TL! 1 kilogram yeşil eriğin fiyatı, yaklaşık olarak 3 gram altın fiyatına denk geliyor. Bu lezzetli meyve, sadece damakları değil, cüzdanları da şenlendiriyor. Antalya'nın yeşil erik keyfi, altın fiyatlarıyla yarışıyor!

 

Yeşil Erik Altınla Yarışıyor: Antalya'da Hamilelere Özel, Tanesi 100 TL!

Antalya'nın soğuk hava depolarında nadir bulunan yeşil erik, fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Özellikle kış aylarında hamilelerin aşerme isteğini karşılamak amacıyla getirilen bu özel lezzetin tanesi 100 TL'den satışa sunuluyor. Konyaaltı ilçesindeki bir manavda ise ortalama 50 gram gelen 3 adet şeklindeki paketi tam 300 TL'ye alıcı buluyor. 60 adedin satıldığı ve toplamda 6 bin TL'ye ulaşan kilogram fiyatı, yaklaşık olarak 3 gram altın fiyatına denk geliyor.

Yeşil eriğin bir diğer özelliği ise sadece hamile kadınların değil, baba adaylarının da talep etmesi. Manav Osman Bayık, yeşil eriğin tezgahındaki en değerli ürün olduğunu belirtiyor ve özellikle baba adaylarının sık sık bu özel lezzeti almaya geldiğini ifade ediyor. Bayık, "Altınla yarışıyor fiyatı" diyerek yeşil eriğin özel bir talep gördüğünü vurguluyor.

Fiyatın yüksek olduğunu düşünenlerden biri Hüseyin Sevinç, "Altın alsalar daha karlı bence. 3 gram altın daha mantıklı, eriğe bu kadar para verilmez" şeklinde düşüncesini paylaşıyor.

Yeşil erik, Antalya Toptancı Hal Kompleksi'nde de bulunabiliyor ancak fiyatının burada da yüksek olduğunu ifade eden komisyoncu Bünyamin Gengertepe, özellikle hamilelerin talep ettiği için stoklarını sürdürdüklerini belirtiyor.

Yeşil erik hasadının her yıl şubat sonlarına doğru başladığı ve Mersin ile Antalya'da mayıs ayı sonuna kadar devam ettiği biliniyor. Toplanan eriklerin bir kısmı, yıl içerisinde ihtiyaca cevap vermesi için soğuk hava depolarında bekletilip satışa sunuluyor.