Emeklilere zam ve ikramiye şoku: İkisini de alamayabilirler

Emeklilere zam ve ikramiye şoku: İkisini de alamayabilirler
Emekli aylıklarında ikramiyelerde yeni düzenlemeye gidilirken SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Ocak ayında bazı emeklilerin zam alamayacağına değindi. Cumhuriyetin 100. yılına özel verilen 5 bin TL'lik ikramiye tüm emeklilere verilmezken kafalarda soru işareti oluştu.

Erdursun, emeklileri şaşırtan açıklamalarda bulunurken bazı emeklilerin ikramiyelerden yararlanmadığı gibi Ocak ayında da zamların belli başlı emeklilere verileceğini belirtti. Ekonomik zorluklar geçim sıkıntısı, enflasyon ve her geçen gün artan kiralar karşısında Ocak ayındaki zamlara gözler çevrildi.

Emekli maaşlarının hesaplanma sisteminde farklılık yapılırken Erdursun, emeklilerin aslında gerçekten hakkı olan emekli aylıklarını alması gerektiğine değindi. Tüm emeklilerin birlik olarak 5 bin TL'yi almayarak hükümete ders vermesi gerektiğini savundu. Bunun nedeni olarak emekli maaşı hesaplama sistemi değişirken 2000 ve 2008 yılında emekli aylığı hesaplamalarında büyüme yapılarak yüzde 30 oranın düşüşle işlemler görüldü.

Emekli aylığı hesaplama sisteminde 7.500 TL'ye kadar düşüş yaşanırken gerçek aylıklar da ise 7.500 TL'te tamamlandığı belirtildi.

maaşlarda zam şoku

EMEKLİ AYLIK ZAMLARINDA AYNI ORANDA ARTIŞ

Ülkemizde emekli aylığının değerini kaybetmesi üzerine uzman isim emekli maaşlarında güncelleme yapılırken herkese eşit yapılması yönünde yorumda bulundu. Tüm emekli aylıkları aynı oranda artması gerekirken bugün 15 bin TL alan 20 bin TL olurken en düşük emekli maaşı ise aynı kalıyor. Emekli maaşı hesaplama sistemi kayıt dışı çalışmayı özendirdiğini açıkladı.