En lezzetli bulgur pilavı sizinki olacak! İçine 1 kaşık eklemek lezzetini arşa çıkarıyor

En lezzetli bulgur pilavı sizinki olacak! İçine 1 kaşık eklemek lezzetini arşa çıkarıyor
Eğer daha lezzetli pilavlar yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Bir kaşık bile yeterli! Tüm detaylar haberimizde.

Bulgur pilavını daha lezzetli yapmak için çok fazla araştırma yapmanıza gerek yok! Bu tarif size yeterli gelecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DAHA LEZZETLİ BULGUR PİLAVI İÇİN BUNU DENEYİN

Bulgur pilavı yaparken daha lezzetli olmasını istiyorsanız ilk olarak pilavlık bulgur kullanmanız öneriliyor. Aynı zamanda pilav yaparken su miktarının da doğru ayarlanması çok önemli. Bulgur cinsine göre 2 bardak su ilave edilmesi pilavın daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlar. 

daha lezzetli bulgur pilavı

Pilavın daha lezzetli olması için en önemli şey de tereyağı kullanmaktır. Eğer kaliteli tereyağı kullanırsanız pilavınız daha lezzetli olacaktır. Pilav suyunu çektikten sonra karıştırmadan kapağını kapatmanız ve suyunu çekmeniz gerekiyor. Suyunu çektikten sonra bir havlu ya da kağıt havlu yerleştirerek pilavı 15-20 dakika daha dinlendirmek pilavı daha lezzetli hale getiriyor. Bulgur pilavı yaparken zeytinyağı ve tereyağını bir arada kullanırsanız ve içine et ya da tavuk suyu eklerseniz daha da lezzetli bir pilav elde edebilirsiniz.