Hazır dondurma almaya son! Bu tarif dondurmacıları mesleğinden alı koyacak

Hazır dondurma almaya son! Bu tarif dondurmacıları mesleğinden alı koyacak
Hazır dondurmalara veda vakti. Vereceğimiz ev yapımı dondurma tarihi ile sıcak havaların vazgeçilmez lezzetine kolayca ulaşacaksınız. İşte detaylar…

Milattan önceki yıllarda Büyük İskender’ın buzlu nektarları bulması ile dondurma insanlık tarihine adımını attı. Eski Roma kayıtlarındaki bilgilere göre de Neron’un Apenines dağına kar ve buz getirmesi için köleler yolladığı, bu iki ürünün içine nektar, bal ve şerbet karıştırdığı ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda 1296 yılında Marko Polo’nun Çin gezisi sırasında bu buzlu içeceğin tadına bakması ile de Avrupa dondurmayla tanışır.

ev yapımı dondurma tarihi

Farklı Kültürler Farklı Lezzetler

Aztekler’den Fransızlara kadar her kültürde farklı çeşitlerle ortaya çıkan dondurma ülkemizde de Maraş’ta büyük farklılıklar göstermektedir. Maraş dondurması olarak adlandırılan bu dondurma dünyadaki tüm örneklerinden farklıdır. Kol gücüyle hazırlanan Maraş dondurması bıçakla kesilecek kadar sert yapılır. Keçi sütü, şeker ve salepten yapılan dondurma, çak kalım kütleler halinde hazırlanarak kancalara asılır ve buradan da kesilerek afiyetle yenir.

Ev Yapımı Dondurma

Malzemeler

• 5 su bardağı süt

• 1 yemek kaşığı toz salep

• 1.5 su bardağı toz şeker

• ½ adet çubuk vanilya

• 2 kutu krema

• 3 adet yumurta sarısı

Yapılışı

Ev yapımı dondurma için bir süre dinlendirilmiş günlük ve taze süte ihtiyaç vardır. Sütü, toz salep ve toz şekerin yarısını tencereye koyup kaynatın. Kaynatma işlemi boyunca ara ara tahta kaşıkla karıştırınız. Ardından kremayı çırpın ve ayrı bir kaba koyun. Kabın içine yumurta sarıları ve geri kalan şekeri de ekleyip iyice çırpın. Ardından tencerede bekleyen sütün içine karışımı ekleyip iyice karıştırın. Bir kek kalıbının içine dondurma karışımını aktarın ve minimum 8 – 10 saat arası buzlukta bekletin. Şimdiden afiyet olsun.