Kaybolan Pasaport İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kaybolan Pasaport İçin Ne Yapmak Gerekir?
Sürekli yurtdışına çıkan bir birey için pasaport oldukça önemlidir. Kaybolan pasaport için izlenmesi gereken bazı yollar vardır.
Pasaport edinebilmek için bir çok işlemden geçmek gerekir. Yurt dışı seyahatleri için pasaport olmazsa olmazdır. Bunu bilen kişiler pasaportlarına gereken önemi gösterirler. Kaybolan pasaportlar olduğunda yine aynı işlemler uygulanır.

Elinde olmayan sebeplerden dolayı pasaport kayıp olduğunda ilk aşama en yakın polis merkezine müraacat ederek bildirimde bulunmak gerekir. Aynı zamanda en yakında bulunan il emniyet müdürlüğü pasaport büro amirliğine yada şube müdürlüğüne müraccat ederek kaybolan pasapotları hakkında başvuruda bulunabilirler.

Bu başvuruyu gerçekleştirebilmek için kişinin nüfus cüzdanının yanında olması gerekir.  Pasaprtu çaılanna veya kaybolan kişiler ihtiyari olarak pasaport kayıp ilanı verirler.

İntenet üzerinden emniyet web sayfasından randevu alan kişiler işlmlerini daha hızlı bir şekile gerçekleştirebilirler. 

İntenetten Randevu Almak İçin TIKLAYIN

Pasaport nerden çıkarılır;

Pasaport çıkarmak için gereken belgeler 4 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı( bazı özel durumlar sebebiyle vukuatlı nüfus cüzdanı öneği istenebilir) , Parmak izi, Nüfus cüzdanının fotokopisi, pasaport cüzdan bedeli makbuzu, Pasaport harç bedeli makbuzu istenen belgeler olarak açıklandı.

Bu belgelerle İl Emniyet Müdürlüğü pasaport büro amirliğine şahsen başvuruda bulunulması gerekir. 

Pasaport kaybetme ceazsı yoktuır. Kısacası pasaport kayberdildiğinde herhangi bir bedel ödenmez. Yukarıda istenen belegeler içindeki ödenmesi tutralr dışında herhangi bir ücret verilmez. 

Kısacası pasaportunuz kaybolduğunda İL emniyet müdürlüklerinin pasaport büro amirliklerinde başvurular yapılarak bellirli bir zaman sonunda yeni pasaportlar ilgili kişilere kargo ile verilen adrese gönderilir.