Mirasçılar üzerinize düşen mallara sahip çıkın! O süre içerisinde üzerine alınmayan mallar sonrası soğuk su için

Mirasçılar üzerinize düşen mallara sahip çıkın! O süre içerisinde üzerine alınmayan mallar sonrası soğuk su için
Mirasçıları yakından ilgilendiren haberler paylaşıldı. Bu süre içinde miras kalan mallarınızı üstünüze alın! Tüm detaylar haberimizde.

Mirasçılar belirlenen süreler içinde mallarını üstüne almazsa haklarını kaybedecek! Elinizi çabuk tutun! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MİRASÇILARA ÖNEMLİ DUYURU

Miras hakkı kişinin vefatın etmesiyle birlikte mirasçıların sahip olduğu bir hak olarak bilinmektedir. Mutlak hak olarak bilinen miras hakkı gibi mutlak hakların geçerlilik süresi yoktur. Bu sebeple miras hakkının bağlı olduğu bir geçerlilik süresi yoktur. Miras hukuku davalarının yalnızca birkaçı zaman aşımı için düzenlenmiştir ve belirlenen süre içinde dava açılması gerekmektedir. Miras kalan ev murisin isteği üstüne ilk bir hafta içinde yapılabilmektedir. Ancak eğer mirasçı 2 sene içinde talepte bulunmazsa Tapu Müdürlüğü mirasçılık belgesi düzenleyebilmek için hukuka başvuruda bulunur. 

tapuları üstüne alma süresi

Tapu Müdürlüğü gereken işlemleri yaptıktan sonra kişiye mektup gönderilir. Eğer bir sorun çıkmadan işlemler yapılırsa 1 hafta içinde işlemler sonlandırılır. Birçok mirasçının olduğu durumda bir mirasçı imza vermezse anlaşma olmadığı için her mirasçı mahkemeye başvurma hakkını saklı tutar. Mahkeme açan mirasçı sözleşme veya kanun kapsamında ortaklığı sürdürmekle sorumlu olmadıkça paylaşma isteme hakkı vardır. Miras bırakan kişinin birinci, ikinci, üçüncü derece hısımlar, evlatlıkları sağ kalan eşi yoksa biras bırakan mirasının bütününü bir kişiye bırakmadıysa mirasın hepsi devlete kalmaktadır. Miras devri işlemleri gerçekleşmezse Tapu Müdürlükleri yargı başvurusu yaparak belgelere bakar ve tapu sicil kayıtlarını teslim ederek güncelleme yapar.