Konya'da yarından sonra hava sıcaklıkları düşüyor: Zirai don bekleniyor!

Konya'da yarından sonra hava sıcaklıkları düşüyor: Zirai don bekleniyor!
Konya'da uyarılar ardı ardına yapılıyor. Vatandaşların yarından itibaren dikkatli olmaları istendi. Mahsullerde don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Bürosu, Ereğli'nin de aralarında bulunduğu geniş bir bölge için bir dizi uyarıda bulundu. Yurt genelinde olduğu şekilde Konya başta olmak üzere Aksaray, Karaman ve Niğde'de yarından itibaren mevsim değişiyor. Sıcaklıklar düşüyor ve bölgede kar yağışları bekleniyor.

Ereğli ilçesinde de yarın bir miktar yağmur bekleniyor. Özellikle perşembe ve cuma günleri yağmurun ardından karla karışık yağmur yağacak. Ereğli'de sıcaklıklar yaklaşık 10 derece düşecek, perşembe ve cuma günleri sıcaklıklar 6 derece civarında seyrederken, gece saatleri sıfırın altında 4 dereceye düşecek.

Konya'da yarından sonra hava sıcaklıkları düşüyor Zirai don bekleniyor!

Zirai Don Uyarısı

Konya 8. Bölge Meteoroloji Müdürlüğü, Ereğli'nin de aralarında bulunduğu geniş bir alan için tarımsal don uyarısı yaptı. Açıklamada, bu geceden itibaren Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de sıcaklıkların düşmesine karşılık 19 Mart Çarşamba günü ile 24 Mart Pazar sabahına kadar hafif ila orta şiddette tarımsal don bekleneceği belirtildi. Bu kapsamda başta çiftçiler olmak üzere halkın olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve uyanık olması gerektiği söylendi.