Konya'daki bu dev projeyle 25 bin kişiye istihdam olanağı!

Konya'daki bu dev projeyle 25 bin kişiye istihdam olanağı!
Konya'nın Ereğli İlçesi'nde bulunan İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi'nin boru hattı ağıyla 247 bin 500 dönüm tarım arazisinin sulanacağı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Konya'da hayata geçirilen proje hakkında yazılı bir açıkalma yayınladı. Balta, yazılı açıklamasında DSİ'nin modern sulama sistemleri konusunu yaygınlaştırmayı sürdürdüğünü aktardı. Tarımda su tasarrufu ve çiftçinin gelirini artırmaya yönelik yatırımların devam ettiğini vurgulayan Balta, şu ifadeleri kullandı:

"Modern sulama sistemlerinin Türkiye'de yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarımızın yanı sıra Konya Ereğli ilçemizde de çalışmalarımız devam ediyor. İvriz'in sağ yakasında sulamada inovasyon projesini hayata geçirdik. Projenin tamamlanmasıyla birlikte toplam 247 bin 500 dekar bir tarım arazisi oluştu. Araziler boru hattı sulama şebekesine sahip olacaktır. Bunlar büyük yatırımlar. Bu, tarımı teşvik edecek ve bölgedeki insanların gelirini artıracaktır. Tarım arazilerine su sağlamaya, kapalı sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya ve sulamada su tasarrufu sağlamaya odaklanıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”

Konya'daki bu dev projeyle 25 bin kişiye istihdam olanağı!

Projeyle 25 bin kişiye istihdam sağlanarak gelirin 635 milyon lira artırılması amaçlanıyor.

İvriz'in sağ kıyısında sulama sistemi yenileme çalışmaları kapsamında farklı çap ve özelliklerde 220 bin metre boru döşenmesi çalışması tamamlandı. 14 bin 500 metrelik ana tahliye kanalı inşaatı da dahil olmak üzere çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı. Söz konusu projeyle yaklaşık 25 bin kişiye iş imkanı sağlanacak ve bu kişilerin yıllık gelirlerinin 635 milyon lira artması garanti altına alınacak.