Beyin tümörü artık ameliyatsız tedavi edilebilecek

Beyin tümörü artık ameliyatsız tedavi edilebilecek
Tıp dünyasında önemli gelişme! Beyin tümörleri ameliyatsız tedavi edilebilecek! Tüm detaylar haberimizde.

Türk doktordan önemli çalışma! Beyin tümörlerinin ameliyatsız tedavi edilmesi için cihaz geliştirildi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BEYİN TÜMÖRLERİ AMELİYATSIZ TEDAVİ EDİLEBİLECEK

Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir beyin tümörleriyle ilgili yeni bir cihaz geliştirdi. Özdemir ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef alma ve yok etmenin mümkün olabileceği ile ilgili bir çalışma yaptı ve bu çalışma kapsamında bir cihaz geliştirdi. Tedavi bekleyen hastaların umutları artarken Yüksek Yoğunluklu Ultrasonun Beyin Tümörüne Etkileri isimli araştırma European Review for Medical and Pharmacological Sciences'da yayımlandı. Özdemir çalışmayla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Araştırmada ultrason dalgalarının özel açı ve dalga boyuyla MR cihazında uygulandığı zaman 1 mm hata payıyla beyin tümör hücrelerini yok edebildiği ortaya çıktı. 

beyin tümörleri ameliyatsız tedavi edilebilecek

Beyin tümörü olan hastadan ameliyatla alınan tümöre laboratuvar ortamında geliştirdiğimiz cihazla ultrason dalgaları verdik. Daha sonra moleküler incelemeyle tümörün yok olduğunu tespit ettik. Cihaz şu an Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi onay aşamasında. Onay süreci tamamlandıktan sonra çalışmalar başlayarak beyin tümörü tedavisinde olan hastaların yararına sunulacak. Ultrason dalgalarıyla tümör hücrelerini seçici şekilde hedef almak ve yok etmek tedavi sürecini basitleştirebilir. Bu yaklaşım ameliyatı riskli ya da imkansız olan hastalara da umut olacak. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 'Beni Türk hekimlere emanet ediniz' sözleriyle bize olan güvenini anlatmış. Atatürk'ün bize olan güvenini, her birimizin üstünde taşıması gerekiyor. Bu miras hekimlik mesleği sevgimi derinleştiren, bilimsel araştırmalara ve klinik uygulamalara tutkumu artıran bir ışık olarak hayatımda.'