Sigara içmeyen kişiler dahi KOAH hastalığına yakalanıyor

Sigara içmeyen kişiler dahi KOAH hastalığına yakalanıyor
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü KOAH hastalığı ile ilgili olarak bilinmeyenleri açıkladı....

KOAH'A YAKALANMAK BU KADAR KOLAY MI? SİGARA İÇMEYENDE BİLE VAR…

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı yani bilinen adı ile (KOAH) ile ilgili olarak ortaya atılan bir gerçek gerçekten ürküttü. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü KOAH hastalarının sadecec sigara içenlerden oluşmadığını hiç sigara içmeyen kişilerinde KOAH hastası olabileceğini söyledi. İşte KOAH ile ilgili olarak bilinmeyen gerçekler….

koah

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik, KOAH hakkında vatandaşlara ayrıntılı açıklamalarda bulundu. KOAH’ın ciddi bir hastalık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özlü, solunum yollarlını tıkayan önemli bir akciğer hastalığı olduğunu ifade etti.

ERKEKLERDE GÖRÜLME SIKLIĞI DAHA YÜKSEK

KOAH’ın erkek hastalarda daha fazla görüldüğüne vurgu yapan Prof. Dr. Özlü, “KOAH en sık uzun yıllar sigara kullanmış 40-50 yaş üstü erkeklerde daha fazla görülen bir hastalıktır. Bu nedenle çoğu zaman sadece sigara içenlerin hastalığı gibi düşünülebilmektedir. Oysa bu doğru değildir. Hiç sigara içmemiş, tütün ürünü kullanmamış kişilerde de KOAH oluşabilmektedir” diye belitti.

Hastalığın nedenlerinin sadece sigara içmek olmadığını ve Mesleki maruziyetler, iç ve dış ortamlardaki havası kirliliği, çocuklukta geçirilen solunumsal hastalıkların ve vb. bir çok etkenin KOAH a neden olabileceğini belitti.

SİGARA İÇMEYENLERDE DE GÖRÜLEBİLİR

Özellikle kırsal alanlardaki kadınların odun ateşine maruz kaldıklarını ifade eden Prof. Dr. Özlü, sigara içmeyen ancak dumana maruz kalan kişilerinde KOAH hastaığına yakalanmasının muhtemel olduğunu ifade etti.