Çayı bu şekilde içmek mide ve böbreğe zarar veriyor

Çayı bu şekilde içmek mide ve böbreğe zarar veriyor
Çayseverler dikkat! Çayı yanlış bir şekilde içiyor olabilirsiniz! Bu şekilde içmek sağlığınıza oldukça zararlı! Detaylar haberimizde.

Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olan çay ne yazık ki sanıldığı kadar zararsız değil. Çay içme şeklimiz yaşam kalitemiz üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Çay içerken dikkat edilmesi gerekenler haberimizde.

ÇAY PEK ÇOK PROBLEME NEDEN OLABİLİR

Çok fazla çay içmek anemi, demir eksikliği, kalp çarpıntısı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Sinir sistemine zarar veren çay, saldırgan davranışlara yol açabilir. Çayın içerdiği tanenlerin fazlası vücuda girerse kabızlığa neden olabilir. Çaydaki kafein de mide sorunlarına neden olabilir. Mide kanseri olan kişilerin özellikle çay içmemeleri önerilir. Çay da uykusuzluğa neden olabilir, ancak kadınlarda adet öncesi sendrom adı verilen adet öncesi sinirliliğe neden olabilir.

Çay Pek Çok Probleme Neden Olabilir

 Ayrıca içerdiği oksalatlar nedeniyle böbrek taşları da oluşabilmektedir. Çay içerken su tüketimine dikkat etmemektir. Ancak bu durum şişlik ve şişmeye neden olabilir. Bunun yanı sıra şeker hastalarının aşırı çay tüketiminden kaçınması gerekmektedir. Aşırı çay tüketimi insülin direncini artırarak karaciğer ve pankreasın verimli çalışmasını etkileyebilir.