El ve ayaklarınız sürekli buz gibiyse aman dikkat!

El ve ayaklarınız sürekli buz gibiyse aman dikkat!
Elleriniz ve ayaklarınız sürekli üşüyorsa bu önerileri dikkate alın! Tüm detaylar haberimizde.

Elleri ve ayakları buz gibi olan insanların bu uyarıları dikkate alması gerekiyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EL VE AYAKLARINIZ SÜREKLİ SOĞUKSA DİKKAT EDİN

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr Rıdvan Sivritepe kansızlıkla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Uzman isim açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Kansızlık vücutta yeterli şekilde sağlıklı kırmızı kan hücresi üretilmediğinde ya da kırmızı kan hücrelerinin taşıma kapasitesinde bir azalma olduğu zaman ortaya çıkan bir durum. Kırmızı kan hücreleri vücuda oksijen taşımak, karbondioksit uzaklaştırmak gibi görevleri yerine getirir. Kansızlık bu önemli işlevlerin yerine getirilememesi sebebiyle birçok sağlık sorunları yaşanabilir.' Kansızlık yaşandığı zaman en sık görülen 7 belirti vardır. Kırmızı kan hücreleri oksijen taşıma görevini üstlenir ve bu durum olmadığı zaman kişi sürekli halsizlik ve yorgunluk hissedebilir. Kırmızı kan hücrelerinin içinde hemoglobin ismi verilen bir madde vardır ve pembe kırmızı rengi verir. 

kansızlık belirtileri ve tedavileri

Kansızlık olduğu zaman cilt soluk bir renk alabilir. Oksijen taşınmasında bir eksiklik yaşanırsa beyne yeterince oksijen gitmez ve baş dönmesi ve baş ağrısı yaşanabilir. Kırmızı kan hücreleri akciğerlerden alınmış oksijeni vücudun diğer bölgelerine taşıyor, kansızlık olduğu zaman nefes darlığı yaşanabiliyor. Vücut yeterli kadar oksijen alamazsa kalp çarpıntısı yaşanabilir. Kansızlık olduğu zaman vücut sıcaklığı düzenlenemeyebilir ama eller ve ayaklar soğuyabilir. Kaslar yeteri kadar oksijen alamadığı zaman zayıflık ve güçsüzlük yaşanabilir. Uzman isim kansızlıkla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Belirtiler kansızlığın türü, şiddeti ve süresine göre bağlılık gösterir. Eğer bu belirtiler yaşanıyorsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Kansızlık altında olan nedenlerin belirlenmesi ve uygun tedavinin başlanması gerekir. Kansızlık tedavi edilmediği ya da tedaviye cevap verilmediği zaman ciddi sağlık problemleri yaşanabilir. Bunlar arasında kalp problemleri, zihinsel işlev bozuklukları, hamilelik komplikasyonları ve genel yaşam kalitesinde düşüş vardır.'