Grip olanlar mutlaka tüketmeli: Bu meyve hastlaıklara meydan okuyor

Grip olanlar mutlaka tüketmeli: Bu meyve hastlaıklara meydan okuyor
Havaların soğumasıyla grip vakaları da artmaya başladı! Grip olduğunuz zaman bu besini mutlaka tüketin! Tüm detaylar haberimizde.

Bu besini düzenli olarak tüketen insanlar gripten tamamen korunuyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GRİBE KARŞI BESİN

Grip vakaları artmaya başlayınca uzmanlar da insanlara önerilerini hızlandırdı. İçinde olan antioksidanlar sayesinde faydalı olan ayva vücudu toksinlere karşı koruyor. Ayva bu özellikleri sayesinde serbest radikalleri engelliyor ve oksidatif hastalıklara karşı vücudu korumaya alıyor. Aynı zamanda halsizliği engelleyen ayva içinde olan C vitamini sayesinde kış aylarında ihtiyaç olan vitamini da sağlıyor. Bir büyük boy ayva kişinin günlük C vitaminin yarısını karşılayabiliyor. Ayvanın içinde olan lifler sindirim sistemine fayda sağlarken kabızlık probleminin de önüne geçiyor. 

ayvanın sağlığa olan faydaları

İshal hastalığına iyi gelen ayva kolesterolü dengeliyor ve damar sağlığına da iyi geliyor. Ayva meyve olarak tüketilebilir ve çay şeklinde de tüketimi önerilir. Sindirim sistemine iyi gelen ayva hemoroid gibi hastalıkların da önüne geçiyor. Kan basıncını dengeleyen ayva potasyum açısından zengindir ve 1 orta boy ayvanın içinde 181 mg potasyum vardır. Böbrek sağlığına da iyi gelen ayva içinde olan bileşenler sayesinde ağrı kesici görevi de görür ve dilimlenen ayvayı ağrı olan eklem bölgesine sürerek ağrılardan kurtulabilirsiniz. Taze sıkılan ayva suyu ya da ayva çayı tüketildiği zaman öksürüğe de iyi gelir. Bu faydalarından yararlanmak için geceleri yatmadan önce düzenli olarak ayva tüketebilirsiniz.