Hafıza ve odaklanmayı güçlendiren bu meyveyi nörologlar önerdi!

Hafıza ve odaklanmayı güçlendiren bu meyveyi nörologlar önerdi!
Hafıza ve konsantrasyon sorunlarınız varsa beslenmenizi değiştirmeyi deneyin. Besinlerin hafızayı nasıl etkilediğini vurgulayan nörobilimciler, beyni destekleyen, aynı zamanda da hafızayı güçlendiren besinleri sıraladı.

Gıda tüketimi beyin fonksiyonlarını oldukça fazla etkilemektedir. Sinir bilimcilere göre bazı gıdalar hafıza ve konsantrasyon sorunları yaşayan insanlara yardımcı olabilir. Independet'teki haberde Kuzey Karolina Üniversitesi'nde Psikoloji ve Nöroloji Bölümü'nde görevli Doç. Carol Cheatham, "Beyin fonksiyonunu desteklemeye yardımcı olan birçok besin var" diyor.

YABAN MERSİNİ

Carol Cheatham'a göre iyi bir vitamin, lif ve antioksidan kaynağı olan yaban mersini beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkiliyor. 

Hafıza ve odaklanmayı güçlendiren meyveler

Cheatham, araştırmaların düzenli olarak yaban mersini yiyen kişilerin yeni bilgiler öğrenmenin daha az zaman aldığını gösterdiğini ve bu yiyeceklerin hafızayı güçlendirmeye yardımcı olduğunu söyledi. Cheatham günde 1 ila 1,5 bardak yaban mersininin tüketilmesini öneriyor.

CEVİZ VE BADEM

Sert kabuklu yemişler sağlıklı yağlar, protein kaynağı, antioksidanlar ve vitaminler içerir.

Ceviz aynı zamanda beyin fonksiyonlarında önemli rol oynamasıyla tanımlanan omega-3 yağ asitleri açısından da zengindir. Konu hafızayı güçlendirmek ise Cheatem, ceviz ve badem tüketilmesini şiddetle tavsiye ediyor.

Hafıza ve odaklanmayı güçlendiren meyveler

Araştırmalar günde yaklaşık olarak 10,5 gram kuruyemiş tüketmenin bilişsel performansı artırmak için yeterli olduğunu göstermektedir. Diğer taraftan, kuruyemişler, özellikle genç yaştaki konsantrasyon eksikliğine ve yaşamın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkabilecek bilişsel gerilemeye karşı da korunmaya yardımcı olabilir.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Japonya Tohoku Üniversitesi'nden Rui Nouchi, ıspanak ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunan lutein adlı bileşiğin beyin fonksiyonları ile birlikte hafızayı etkilediğini de söyledi.

Hafıza ve odaklanmayı güçlendiren meyveler

Öte yandan lutein, fesleğen, maydanoz ve brokolinin yanı sıra marulun, kabağın, Brüksel lahanasının mısırın, bezelyenin, kırmızı üzümün ve kivi gibi yiyeceklerin içeriğinde de bulunmaktadır.

YAĞLI BALIK

Uzmanlar, yağlı balıkların, fındık gibi, genellikle beyin fonksiyonlarını destelemesiyle tanımlanan omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olduğunu söylüyor. 

Hafıza ve odaklanmayı güçlendiren meyveler

Birçok çalışma, yağlı balık yemenin, özellikle yaşamın ilerleyen dönemlerinde demans gibi hafıza ile ilişkilendirilmiş bilişsel gerileme riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir.

 Somon, alabalık, sardalya, uskumru ve yağlı ton balığı gibi bazı balık türleri omega-3 bakımından oldukça zengindir.