Hurmayı suya atıp içmenin inanılmaz faydası

Hurmayı suya atıp içmenin inanılmaz faydası
Hurmayı suya atıp içince neler olduğuna inanamayacaksınız! Yararlarını duyunca çok şaşıracaksınız! Detayları haberimizde.

Hurma vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. İnsan sağlığına olan yararlarıyla öne çıkan bir meyvedir. Oldukça basit bir şekilde yapılabilen hurma suyunun yararları neredeyse saymakla bitmiyor. Detayları burada…

HURMA SUYUNUN MUCİZEVİ YARARLARI

Bazı besinler içerdikleri minerallere göre farklı etkilere sahipken bazıları da içerdikleri vitamin miktarına göre farklı etkilere sahiptir. Hurma hem özellikle diyet lifi açısından zengin olması nedeniyle oldukça yararlıdır, hem de doğal olması nedeniyle en yararlı şekerdir. Tek başına alındığında insan sağlığına olan faydaları göz ardı edilemez ancak su olarak alındığında vücuda pek çok yararda bulunur. Hurma suyunun düzenli tüketimi birçok hastalığa iyi gelir. Hurma suyu özellikle günümüzde yükselişe geçen Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılmakta. Sadece unutkanlığa değil, bağışıklık sisteminin zayıflamasına da etkilidir. İçerdiği lif sayesinde sindirim sorunlarına faydalı etki gösterir, mide ve bağırsak rahatsızlıklarını önler ve fonksiyonun iyileşmesine katkıda bulunur. Hurma suyunu sabahları aç karnına içmek, ödemin giderilmesinde etkili olduğu için kilo vermede de etkili bir yöntemdir. Hurma suyu gün boyu enerjik kalmanıza yardımcı olurken bazı uzman isimler sahurda da hurma suyunun tüketilebileceğini ifade ediyor. Hurmada mevcut olan antioksidanlar, hücrelerde serbest radikallerin birikmesini önlerken toksinlerin vücuttan kolayca atılmasına yardımcı olur. 

Hurma Suyunun Mucizevi Yararları

Bunun yanı sıra hurma karaciğer temizliğini destekler ve aynı zamanda hızlı hücre yenilenmesini destekler. Bu cildinizin daha canlı ve genç kalmasını sağlar. Vücut hücrelerinin deformasyonunu önlerken kas ve kemik kütlesini arttırır, kanser ve benzeri hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Uzman isimler özellikle büyüme çağındaki çocuklar ve bebekler için tüketilmesini tavsiye ediyor. Doğal bir şeker olduğundan kandaki şeker seviyesinin dengelenmesine de yardımcı olur. Doğal bir madde olduğu için şeker hastası olan kişiler bile rahatlıkla tüketebilir. Uzun süre tok kalmanızı sağladığından ramazan ayında tüketilmesi önerilir. Ayrıca hamile kadınların doğum öncesi ve sonrasında tüketebileceği en sağlıklı şeker ve besin olarak geçer. Yaklaşık yirmi adet hurmayı iyice yıkadıktan sonra üzerine ılık su ekleyin. Bu kabuğu yumuşatacak ve soyulmasını kolaylaştıracaktır. Hurmaları soyun ve çekirdeklerini çıkarın, ardından ayrı bir kaseye koyun. Üzerine 1 litre kaynar su dökün ve püre haline getirin. Daha sonra derin bir kaseye temiz beyaz bir bez veya tülbent serin ve karışımı üzerine dökün. Daha sonra bezi kaldırın ve iyice sıkarak hurma suyunu bir bardağa süzün.