Koronavirüs salgını yeniden hortladı: 41 ülke birden panikte

Koronavirüs salgını yeniden hortladı: 41 ülke birden panikte
Koronavirüs salgını binlerce kişinin canına mal olurken tekrardan canlandığı öne sürüldü. Dünya genelinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olurken yeni varyant oluşmasıyla tedirginlik başladı.

2019 senesinde son dönemlerinde Çin'in Wuhan more kentinde ortaya çıkan ve milyonların ölümüne sebep olan koronavirüs, ülkemizde yüz binlerce insanın canını aldı. Farklı varyantlar devam ederken kendini gösterirken JN. 1 varyantı ile 41 ülkede tespit yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü, bahsi geçen virüs hakkında uyarılarda bulunurken yeni varyantla beraber yayılmaya başlandı. Ayrıca JN.1 varyantını “takip edilecek varyant” listesine aldı.

vaka artışları

ABD'DE VAKALAR ARTIYOR

Fransa, ABD, Singapur, Kanada, İngiltere, İsveç'in yer aldığı vakaların listesinde özellikle buralarda her geçen gün artış gösteriyor. ABD’deki güncel vakaların yüzde 44’ten fazlası JN.1 varyantı yer almaktadır. Vakaların çoğunun bu varyant olduğunu ise ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri resmi olarak açıklandı.

SALGINA KARŞI ÖNLEM

Ohio Devlet Üniversitesi'nden Carlso Malvestutto, virüsler hakkında açıklamalarda bulunurken "Salgını önleyici önlemler giderek azaldı. Son aylarda Covid-19 nedeniyle hastaneye yatanların hiçbiri güncel aşıyı olmamış" ifadeleri kullanıldı.

Ölüm oranları artarken bu varyatla beraber ölümler artış gösterdi. Her durum üzerinden önlemler alınması gerektiği ve bu konu hakkında ciddi önlemlere tabi olmasına vurgu yapıldı.