Saçlarında kepek sorunu olanlar dikkat: Nörolojik hastalığın belirtisi çıktı

Saçlarında kepek sorunu olanlar dikkat: Nörolojik hastalığın belirtisi çıktı
Saç kepeği birçok kişinin korkulu rüyası olurken nasıl giderileceğine dair araştırmalar yapılıyor. Genellikle yüzeysel olan saç kepeği, bazı hastalıkların habercisi olabilir.

Erişkinlik döneminde sıklıkla görülen saç kepekleri için uzmanlardan uyarılar geldi. Parkinson hastalığının belirtisi olarak bilinen saç kepeğinin önüne geçilmesi için yapılması gerekenler merak konusu oldu.

Parkinson hastalığı, beyin hücrelerin bozulmasıyla meydana gelirken hareketlilikte yavaşlık ve temel ihtiyaçların yerine getirilmesinde zorlanmalar yaşandığı görülüyor. Genellikle yaşlılarda görülen bu hastalık gençlerde de etkilerini göstermeye başladı. Titreme, yavaş hareketlilik, gevelemek, konuşma bozukluğu erken belirtisi olarak görülüyor. Yapılan araştırmalar üzerine hastalığa sahip olan insanlarda inatçı kepek kafa derisinde sorunları oluşturuyor.

parkinson

Sağlık kurumu tarafından yapılan açıklamalar üzerine genellikle yüz, burun yanları, kaşlar, kulaklar göz kapakları ve göğüs gibi vücudun yağlı bölgelerinde görülüyor. Laboratuvar araştırmalarında cilt durumunun parkinson hastalığı olanların yüzde 19-59 arasında etkilendiği görülüyor. Bazı araştırmalar bu hastalık için doğal mikroorganizmaların bozulmasıyla başladığı ileri sürülürken deney olarak açıklamalar başladı. Parkinson hastalığı olan kişilerin yaşayabileceği başka sıra dışı belirtilerde mevcuttu. Aşırı derece terleme, hem de yeterince terlememe durumları görülüyor.

SİNİR SİSTEMİNE DENGESİZLİK

British Columbia Parkinson Derneği tarafından gelen açıklama üzerine aşırı terleme, otonom sinir sisteminin bozulmasıyla görülür. Otonom sinir sisteminiz kalp atış hızı, sindirim, kan basıncı ve terleme gibi kontrol altına alınıyor.